MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kolejnym krokiem jest przygotowanie solanki....
fot. Pixabay

Sprytny trik babci, by ogórki kiszone były zawsze jędrne i chrupiące!

Ogórki kiszone - przygotowanie solanki

Kolejnym krokiem jest przygotowanie solanki.

Zagotuj wodę z solą w odpowiednich proporcjach - zazwyczaj stosuje się 1 łyżkę soli na 1 litr wody.

Pamiętaj, że sól odgrywa kluczową rolę w procesie kiszenia, dlatego nie pomijaj tego kroku.

Gdy woda z solą się zagotuje, odstaw ją na chwilę, aby lekko ostygła, a następnie zalej nią ogórki w słoikach.

Zobacz również

Już dziś dowiemy się, kto zdobędzie Harfy Eola

Już dziś dowiemy się, kto zdobędzie Harfy Eola

Dzisiaj Dzień Szwagra. To najlepszy przyjaciel człowieka. Zobaczcie memy o szwagrach

Dzisiaj Dzień Szwagra. To najlepszy przyjaciel człowieka. Zobaczcie memy o szwagrach

Polecamy

Dieta 48-godzinna na płaski brzuch. Efekty są zadziwiające!

TYLKO U NAS
Dieta 48-godzinna na płaski brzuch. Efekty są zadziwiające!

Czy niewinna kawka z mlekiem szkodzi twoim włosom?

Czy niewinna kawka z mlekiem szkodzi twoim włosom?

Basen pełen wody w samym centrum Inowrocławia. Kto go tam zostawił?

Basen pełen wody w samym centrum Inowrocławia. Kto go tam zostawił?