Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Szkoła AS zaprosiła inowrocławian do Manufaktury św. Mikołaja [zdjęcia]

Dominik Fijałkowski
Dominik Fijałkowski
Tradycyjnie, przed Bożym Narodzeniem, Akademia Szkolnictwa AS zaprosiła inowrocławian do Manufaktury św. Mikołaja. To szczególne miejsce, zwłaszcza dla tych, którym bliskie są kujawskie smaki i zapachy związane z nadchodzącymi świętami. W tym roku uczniowie AS-a, pod okiem swych nauczycieli zawodu, przygotowali wspaniałe potrawy, które powinny znaleźć się na wigilijnym stole. Podstawowym składnikiem znacznej ich części był śledź, przygotowany na kilka, a nawet kilkanaście sposobów. Co ważne, każdy mógł nie tylko skosztować tych wspaniałości, ale także otrzymać przepis na ich przygotowanie. Nie zabrakło też ciast, piernikowych serc, choinek i chatek. Był pasztet i pierogi. A ponieważ szybkimi krokami zbliża się sylwester, uczennice fryzjerskiego fachu zaprezentowały "odjazdowe" fryzury.
Tradycyjnie, przed Bożym Narodzeniem, Akademia Szkolnictwa AS zaprosiła inowrocławian do Manufaktury św. Mikołaja. To szczególne miejsce, zwłaszcza dla tych, którym bliskie są kujawskie smaki i zapachy związane z nadchodzącymi świętami. W tym roku uczniowie AS-a, pod okiem swych nauczycieli zawodu, przygotowali wspaniałe potrawy, które powinny znaleźć się na wigilijnym stole. Podstawowym składnikiem znacznej ich części był śledź, przygotowany na kilka, a nawet kilkanaście sposobów. Co ważne, każdy mógł nie tylko skosztować tych wspaniałości, ale także otrzymać przepis na ich przygotowanie. Nie zabrakło też ciast, piernikowych serc, choinek i chatek. Był pasztet i pierogi. A ponieważ szybkimi krokami zbliża się sylwester, uczennice fryzjerskiego fachu zaprezentowały "odjazdowe" fryzury. Dominik Fijałkowski
Tradycyjnie, przed Bożym Narodzeniem, Akademia Szkolnictwa AS zaprosiła inowrocławian do Manufaktury św. Mikołaja. To szczególne miejsce, zwłaszcza dla tych, którym bliskie są kujawskie smaki i zapachy związane z nadchodzącymi świętami. W tym roku uczniowie AS-a, pod okiem swych nauczycieli zawodu, przygotowali wspaniałe potrawy, które powinny znaleźć się na wigilijnym stole. Podstawowym składnikiem znacznej ich części był śledź, przygotowany na kilka, a nawet kilkanaście sposobów. Co ważne, każdy mógł nie tylko skosztować tych wspaniałości, ale także otrzymać przepis na ich przygotowanie. Nie zabrakło też ciast, piernikowych serc, choinek i chatek. Był pasztet i pierogi. A ponieważ szybkimi krokami zbliża się sylwester, uczennice fryzjerskiego fachu zaprezentowały "odjazdowe" fryzury.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska