Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Bezę pieczemy (a w zasadzie - suszymy) w piekarniku na...
fot. pixabay.com

Tak możesz uratować opadającą bezę. Mamy metody na idealne przygotowanie bezy

Bezę pieczemy (a w zasadzie - suszymy) w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Pierwsza tura pieczenia bezy to około 20 minut w temperaturze 120 stopni C.
- Następnie temperaturę obniżamy do 80 lub maksymalnie 100 stopni C.
- Suszenie bezy może potrwać od dwóch do trzech godzin. Czas suszenia zależy od wielkości bezy.
- Bezę zostawiamy do wystygnięcia w wyłączonym piekarniku (z lekko uchylonymi drzwiczkami).

Zobacz najczęstsze problemy przy pieczeniu bezy i jak sobie z nimi radzić >>

Zobacz również

Na Euro 2024 pojedzie bramkarz z Ekstraklasy!

Na Euro 2024 pojedzie bramkarz z Ekstraklasy!

Zorza polarna widziana na pomorskim niebie. Te zdjęcia zapierają dech w piersiach!

Zorza polarna widziana na pomorskim niebie. Te zdjęcia zapierają dech w piersiach!

Polecamy

Dziewięć finałów i dyskwalifikacja polskich gwiazd podczas zawodów PŚ w Szeged!

Dziewięć finałów i dyskwalifikacja polskich gwiazd podczas zawodów PŚ w Szeged!

Mecz III ligi piłki nożnej Zawisza Bydgoszcz - Sokół Kleczew. Zapis relacji na żywo

Mecz III ligi piłki nożnej Zawisza Bydgoszcz - Sokół Kleczew. Zapis relacji na żywo

Tomasz Szmydt pobity? Opublikował nagranie

Tomasz Szmydt pobity? Opublikował nagranie