https://pomorska.pl
reklama

Tak możesz uratować opadającą bezę. Mamy metody na idealne przygotowanie bezy

Agnieszka Kasperek
Beza jest dość trudna do przygotowania. Idealna beza powinna być chrupka z wierzchu i miękka w środku. Dlatego jeszcze zanim się za nią zabierzesz, warto dowiedzieć się na co zwracać uwagę, czego unikać przy pieczeniu bezy i jak ją w razie czego uratować >>
Beza jest dość trudna do przygotowania. Idealna beza powinna być chrupka z wierzchu i miękka w środku. Dlatego jeszcze zanim się za nią zabierzesz, warto dowiedzieć się na co zwracać uwagę, czego unikać przy pieczeniu bezy i jak ją w razie czego uratować >> pixabay.com
Choć beza składa się jedynie z dwóch składników - cukru oraz białka jaj - to wbrew pozorom jest dość trudna do przygotowania. Idealna beza powinna być chrupka z wierzchu i miękka w środku. A co, jeśli się nie uda? Zobacz, jak uratować bezę i jakie są metody na to, by zawsze się udała.

Beza - pyszny deser rodem z Francji

Beza to francuski deser, niezwykle lekki, delikatny, elegancki i smaczny. Można podawać ją samodzielnie bądź jako element ciast, ciasteczek, tortów. Beza wspaniale komponuje się z różnego rodzaju kremami (pasują tu kremy i sosy owocowe, z alkoholem, np. amaretto, malibu) i owocami, a poza tym jest bardzo dekoracyjna i wygląda apetycznie, aż ślinka leci. Jednym z najbardziej znanych wypieków z wykorzystaniem bezy jest słynna Pavlova.

Beza jest dość trudna do przygotowania. Idealna beza powinna być chrupka z wierzchu i miękka w środku. Dlatego jeszcze zanim się za nią zabierzesz, warto
Beza jest dość trudna do przygotowania. Idealna beza powinna być chrupka z wierzchu i miękka w środku. Dlatego jeszcze zanim się za nią zabierzesz, warto dowiedzieć się na co zwracać uwagę, czego unikać przy pieczeniu bezy i jak ją w razie czego uratować >>pixabay.com

Jak przygotować idealną bezę?

Beza jest dość trudna do przygotowania. Idealna beza powinna być chrupka z wierzchu i miękka w środku. Ale wcale nie tak łatwo właściwie upiec bezę. Dlatego zanim się za nią zabierzesz, warto dowiedzieć się na co zwracać uwagę, czego unikać przy pieczeniu bezy i jak ją w razie czego uratować.

Zobacz, jak przygotować idealną bezę albo jak ją uratować, gdy coś poszło nie tak:

Jeśli mimo wszystkich wysiłków beza się nie uda, nie łam się. Pokrusz bezę, dodaj owoce albo sos owocowy, a nawet lody i podaj jako pyszny, autorski deser ;) Smacznego!

Modne krótkie fryzury damskie 2023. Takie uczesania odmładzają i wyszczuplają twarz

Kulinaria

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera

Wybrane dla Ciebie

Tym osobom należy się prawie 350 złotych dodatku do emerytury. Oto zasady wypłaty

Tym osobom należy się prawie 350 złotych dodatku do emerytury. Oto zasady wypłaty

Podlej tym jeżówki w czerwcu, a twój ogród utonie w kwiatach

Podlej tym jeżówki w czerwcu, a twój ogród utonie w kwiatach

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska