MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiedy chleb już nie jest „pierwszej świeżości” ale wciąż...
fot. archiwum Polska Press

Tak należy przechowywać chleb, aby dłużej zachował świeżość. Oto sprawdzone sposoby! [lista]

Kiedy chleb już nie jest „pierwszej świeżości” ale wciąż nadaje się do spożycia, postarajmy się inaczej go wykorzystać w kuchni, tak żeby nie wylądował w koszu.

- Czerstwy chleb możemy wykorzystać do przygotowania wszelkiego rodzaju grzanek, tostów czy zapiekanek: z serem żółtym, z pomidorami, z pieczarkami lub na słodko, na przykład tosty francuskie – przekonuje dietetyk Katarzyna Piotrowska. Osoby, które zwracają uwagę na kalorie, zamiast sera żółtego mogą wybrać pastę warzywną lub podgrzać chleb w piekarniku zamiast go smażyć – tak przygotowany będzie równie smaczny.

Zobacz również

To był Dzień Pacjenta w wodzisławskim szpitalu. Bezpłatne badania i zabiegi!

To był Dzień Pacjenta w wodzisławskim szpitalu. Bezpłatne badania i zabiegi!

50 lat Dziecięcych Wyścigów Rowerkowych "Głosu Pomorza".

50 lat Dziecięcych Wyścigów Rowerkowych "Głosu Pomorza".

Polecamy

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Wodniacki sezon w Kujawsko-Pomorskiem wydłuża się. Nasi ratownicy są już w gotowości

Wodniacki sezon w Kujawsko-Pomorskiem wydłuża się. Nasi ratownicy są już w gotowości

Czy wesele bez alkoholu może się udać? Zobacz, jak je zorganizować

Czy wesele bez alkoholu może się udać? Zobacz, jak je zorganizować