MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Prawdziwy miód można rozpoznać już na podstawie samego...
fot. Krzysztof Kapica

Tak rozpoznasz prawdziwy miód. Czy miód się krystalizuje? Takie sposoby rozpoznania miodu podpowiadają pszczelarze

Prawdziwy miód można rozpoznać już na podstawie samego smaku.

Pszczelarze podpowiadają, że dobry miód bez dodatków na początku powinien być bardzo słodki, później w gardle powinno pojawić się delikatne uczucie szczypania a nawet pieczenia.

Jeśli miód nie zmienia swojego smaku i przez cały czas pozostaje po prostu słodki, najprawdopodobniej jest to produkt sztuczny - powstały w wyniku wymieszania wody i białego cukru. Nie ma on żadnych wartości zdrowotnych dla organizmu.

Zobacz również

"Świat Dziecka" u Tarasina

"Świat Dziecka" u Tarasina

Ogromna tragedia pod Zieloną Górą. Osobówka wjechała w grupę ludzi. Są ofiary

Ogromna tragedia pod Zieloną Górą. Osobówka wjechała w grupę ludzi. Są ofiary

Polecamy

Rośnie luka ubezpieczeniowa w Polsce. Przebija nawet podatek inflacyjny

Rośnie luka ubezpieczeniowa w Polsce. Przebija nawet podatek inflacyjny

Przeliczanie emerytury. Złoż wniosek do ZUS, możesz zyskać

Przeliczanie emerytury. Złoż wniosek do ZUS, możesz zyskać

Oto najnowsza atrakcja turystyczna Litwy: odkryj muzeum Stasysa

Oto najnowsza atrakcja turystyczna Litwy: odkryj muzeum Stasysa