1 z 17
Przewijaj galerię w dół

fot. Agnieszka Romanowicz
„Gazeta Pomorska” też ma przepis na pierniczki, który zrobił karierę w domach naszych Czytelników. Rozpowszechniamy go od lat i przed Bożym Narodzeniem 2024 nie może być inaczej.
2 z 17

fot. Agnieszka Romanowicz
Mąka, cukier, masło, drożdże, miód, jajko, pomarańcza, soda, przyprawa korzenna - tyle trzeba, żeby cieszyć się smakiem i zapachem Bożego Narodzenia.
3 z 17

fot. Agnieszka Romanowicz
Zaczynamy od zmieszania w misce 2 szklanek mąki z połową szklanki cukru, dwiema łyżeczkami przyprawy korzennej i łyżeczką sody.
4 z 17

fot. Agnieszka Romanowicz
Rozpuszczamy 40 g masła i dodajemy łyżeczkę miodu.