4 z 15
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Zgadywanie, czy jedzenie jest już gotowe - to błąd. Zdaniem...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/5f/34/626d5dc4d6c92_o_large.jpg)
fot. Łukasz Gdak
Takie błędy popełniamy najczęściej podczas grillowania. Przez to dania z grilla są niesmaczne
Zgadywanie, czy jedzenie jest już gotowe - to błąd. Zdaniem szefów kuchni nie można stwierdzić, czy mięso jest w pełni przyrządzone i bezpieczne do spożycia, krojąc je lub tylko dotykając. Zdaniem ekspertów warto zainwestować w termometr, aby zapobiec niedogotowaniu lub przegotowaniu posiłku.
Termometr to najbardziej niezawodny sposób na uniknięcie zarówno niedogotowania, jak i przegotowania. Jest to szczególnie ważne w przypadku drobiu.
Jeśli mięso nie osiągnęło jeszcze 165 stopni, lepiej jeszcze potrzymać je na ruszcie - podpowiadają eksperci.