MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zgadywanie, czy jedzenie jest już gotowe - to błąd. Zdaniem...
fot. Łukasz Gdak

Takie błędy popełniamy najczęściej podczas grillowania. Przez to dania z grilla są niesmaczne

Zgadywanie, czy jedzenie jest już gotowe - to błąd. Zdaniem szefów kuchni nie można stwierdzić, czy mięso jest w pełni przyrządzone i bezpieczne do spożycia, krojąc je lub tylko dotykając. Zdaniem ekspertów warto zainwestować w termometr, aby zapobiec niedogotowaniu lub przegotowaniu posiłku.

Termometr to najbardziej niezawodny sposób na uniknięcie zarówno niedogotowania, jak i przegotowania. Jest to szczególnie ważne w przypadku drobiu.

Jeśli mięso nie osiągnęło jeszcze 165 stopni, lepiej jeszcze potrzymać je na ruszcie - podpowiadają eksperci.

Zobacz również

37-latek odpowie za kradzieże i posiadanie środków odurzających

37-latek odpowie za kradzieże i posiadanie środków odurzających

Awantura o wystawę w muzeum. Stanowcze słowa wiceminister

TYLKO U NAS
Awantura o wystawę w muzeum. Stanowcze słowa wiceminister

Polecamy

Reanimacja rowerzysty w powiecie świeckim. Wezwano śmigłowiec LPR

Reanimacja rowerzysty w powiecie świeckim. Wezwano śmigłowiec LPR

Profesor Grzegorz G. z Akademii Jagiellońskiej w Toruniu został zatrzymany przez CBA

Profesor Grzegorz G. z Akademii Jagiellońskiej w Toruniu został zatrzymany przez CBA

Utworzono nowe Stowarzyszenie w Chełmnie. Jaką rolę gra w nim burmistrz?

Utworzono nowe Stowarzyszenie w Chełmnie. Jaką rolę gra w nim burmistrz?