MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajecznicę bardzo łatwo jest przypalić. Zamiast wysokiej...
fot. pixabay.com

Takie błędy popełniamy najczęściej, robiąc jajecznicę. Przez to jajecznica jest sucha i niesmaczna

W JAKIEJ TEMPERATURZE PRZYRZĄDZAĆ JAJECZNICĘ?

Jajecznicę bardzo łatwo jest przypalić. Zamiast wysokiej temperatury na patelni, lepiej utrzymywać średnio-niską, aby mieć pewność, że jajka się nie przypalą i nie zetną zbyt szybko. Eksperci radzą, by rozgrzać nieprzywierającą patelnię na średnim ogniu, dodać łyżkę miękkiego masła a następnie jajka jeszcze zanim całe masło się rozpuści. Następnie delikatnie i powoli mieszać łopatką.

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 12.05 w Łebie

Przegląd tygodnia od 12.05 w Łebie

Przegląd tygodnia od 12.05 w Świeradowie-Zdroju

Przegląd tygodnia od 12.05 w Świeradowie-Zdroju

Polecamy

Abramczyk Polonia Bydgoszcz wypożyczyła jednego z juniorów

Abramczyk Polonia Bydgoszcz wypożyczyła jednego z juniorów

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Głód ziemi winduje stawki za grunty rolne w województwie kujawsko-pomorskim

Głód ziemi winduje stawki za grunty rolne w województwie kujawsko-pomorskim