5 z 8
Zbyt długo zagniatasz ciasto...
fot. Jaroslaw Jakubczak/Polska Press

Zbyt długo zagniatasz ciasto

Zbyt długie zagniatanie powoduje, że ciasto staje się jednolitą masą i traci na kruchości.

6 z 8
Dodajesz zwykły cukier...
fot. Jan Hubrich / Polska Press

Dodajesz zwykły cukier

Lepszy byłby cukier puder lub cukier do wypieków. Duże kryształki mogą podziurawić kruche ciasto.

7 z 8
Używasz spulchniaczy...
fot. Grzegorz Dembinski/Polska Press

Używasz spulchniaczy

Mazurek powinien pozostać płaski i kruchy - spulchniacze nie są potrzebne.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie

Anwil Włocławek rozbił Śląsk Wrocław i wygrał rundę zasadniczą!

Anwil Włocławek rozbił Śląsk Wrocław i wygrał rundę zasadniczą!

Polecamy

"Makbet" był ostatnim spektaklem festiwalu Grudziądzka Wiosna Teatralna. Mamy zdjęcia

"Makbet" był ostatnim spektaklem festiwalu Grudziądzka Wiosna Teatralna. Mamy zdjęcia

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie

Tak było podczas imprezy "Goplanie dla Autyzmu" w Kruszwicy

Tak było podczas imprezy "Goplanie dla Autyzmu" w Kruszwicy