5 z 8
Zbyt długo zagniatasz ciasto...
fot. Jaroslaw Jakubczak/Polska Press

Zbyt długo zagniatasz ciasto

Zbyt długie zagniatanie powoduje, że ciasto staje się jednolitą masą i traci na kruchości.

6 z 8
Dodajesz zwykły cukier...
fot. Jan Hubrich / Polska Press

Dodajesz zwykły cukier

Lepszy byłby cukier puder lub cukier do wypieków. Duże kryształki mogą podziurawić kruche ciasto.

7 z 8
Używasz spulchniaczy...
fot. Grzegorz Dembinski/Polska Press

Używasz spulchniaczy

Mazurek powinien pozostać płaski i kruchy - spulchniacze nie są potrzebne.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Tak wyglądało święto 3 Pułku saperów w Chełmnie. Były awanse i odznaczenia

Tak wyglądało święto 3 Pułku saperów w Chełmnie. Były awanse i odznaczenia

Te osoby muszą uważać z jedzeniem truskawek. Im te owoce mogą zaszkodzić

Te osoby muszą uważać z jedzeniem truskawek. Im te owoce mogą zaszkodzić

Polecamy

W Grudziądzu dzieci pobiegły po medale i poduszki z lisem. Zobaczcie zdjęcia

W Grudziądzu dzieci pobiegły po medale i poduszki z lisem. Zobaczcie zdjęcia

Parkrun Toruń: krótka rozgrzewka i w trasę! Mamy zdjęcia z sobotniego biegu

Parkrun Toruń: krótka rozgrzewka i w trasę! Mamy zdjęcia z sobotniego biegu

W Grudziądzu rozpoczął się ogólnopolski finał igrzysk dzieci w piłce siatkowej

W Grudziądzu rozpoczął się ogólnopolski finał igrzysk dzieci w piłce siatkowej