5 z 7

fot. larryratt/123RF
Gęsina pomoże zwalczyć infekcje
Zawartość składników mineralnych, takich jak cynk, selen oraz witaminy z grupy B sprawiają, że gęsina wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego, co jest szczególnie ważne w okresie jesienno-zimowym. Pomaga organizmowi w walce z infekcjami i przyczynia się do lepszego ogólnego samopoczucia.
6 z 7

fot. ze zbiorów PPG
Dlaczego warto jeść gęsinę?
Gęsina to zdrowa i smaczna alternatywa dla innych rodzajów mięsa. Dostarcza wysokiej jakości białka, korzystnych tłuszczów, witamin i minerałów. Regularne spożywanie gęsiny może wspierać zdrowie serca, wspomagać układ odpornościowy oraz dostarczać energii i składników niezbędnych do codziennego funkcjonowania.
Dzięki tym wszystkim korzyściom warto włączyć gęsinę do diety na stałe, nie tylko od święta.