9 z 10
Ogólna zasada jest taka, że im dłużej trwa przygotowanie...
fot. Pixabay.com

Odpowiedni czas parzenia kawy

Ogólna zasada jest taka, że im dłużej trwa przygotowanie kawy, tym większa powinna być grubość mielenia ziaren. Długo parzona kawa z drobnych cząsteczek ziaren będzie gorzka, a z kolei krótko parzona kawa grubo zmielona będzie kwaśna.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Przemarsz Kapeluszowy ulicami Bydgoszczy na początek Seniorady. Zobaczcie zdjęcia!

Przemarsz Kapeluszowy ulicami Bydgoszczy na początek Seniorady. Zobaczcie zdjęcia!

Wyniki meczów 33. kolejki 4. ligi kujawsko-pomorskiej. Sezon 2024/25 [7/8 czerwca]

NA ŻYWO
Wyniki meczów 33. kolejki 4. ligi kujawsko-pomorskiej. Sezon 2024/25 [7/8 czerwca]

Polecamy

Przemarsz Kapeluszowy ulicami Bydgoszczy na początek Seniorady. Zobaczcie zdjęcia!

Przemarsz Kapeluszowy ulicami Bydgoszczy na początek Seniorady. Zobaczcie zdjęcia!

Narkotyki w paczce z owocami i słodyczami. Sprawę bada prokuratura w Świeciu

Narkotyki w paczce z owocami i słodyczami. Sprawę bada prokuratura w Świeciu

Wyniki meczów 33. kolejki 4. ligi kujawsko-pomorskiej. Sezon 2024/25 [7/8 czerwca]

NA ŻYWO
Wyniki meczów 33. kolejki 4. ligi kujawsko-pomorskiej. Sezon 2024/25 [7/8 czerwca]