
MNISZEK LEKARSKI NA ODCHUDZANIE
Liście tych słodko-gorzkich wiosennych ziół są pełne błonnika, przeciwutleniaczy, witamin i minerałów. Działają również moczopędnie, co oznacza, że mogą pomóc pozbyć się nadwagi, pomagając organizmowi pozbyć się dodatkowych płynów. Badania wykazały, że roślina ta chroni przed otyłością, a także depresją, zmęczeniem, problemami z układem odpornościowym, a nawet rakiem. Gotowanie liści mniszka lekarskiego na parze zwiększa ich całkowite właściwości przeciwutleniające o 67 procent.

RUKIEW WODNA NA ODCHUDZANIE
Rukiew wodna to maleńkie zioło, które jest potęgą witamin i minerałów. W rzeczywistości jest to jeden z najbardziej odżywczych produktów spożywczych na świecie i zawiera tylko 2 kalorie na pół szklanki. Można go dodawać do zup, sałatek i koktajli, aby wzmocnić walkę z otyłością.

SZPINAK NA ODCHUDZANIE
Bogaty w białko budujące mięśnie, błonnik sycący oraz witaminy A, C i K, szpinak jest jednym z najzdrowszych warzyw. Zawiera również silne związki hamujące apetyt, zwane tylakoidami.

CZOSNEK NA ODCHUDZANIE
Czosnek zawiera przeciwzapalną allicynę, znikomą ilość kalorii i zapewnia mnóstwo smaku. Co więcej, ta podstawowa przyprawa wspiera enzymy wątrobowe i procesy ważne dla naturalnego schematu oczyszczania organizmu.