
Poznaj przepisy na:
- Lody jagodowo-bananowe
- Lody o smaku mango - truskawka - banan
- Malinowy sorbet z awokado
- Lodowe kulki jaglano - migdałowo - kokosowe
- Mrożony sok z jabłka, buraka, pomarańczy i szpinaku
- Sorbet arbuzowo-melonowy
- Mrożony sok z jabłka, marchewki i pomarańczy
- Lody o smaku mango z kokosem
Składniki i sposób wykonania w kolejnych slajdach --->

Lody jagodowo-bananowe
- banan - jedna dojrzała sztuka - ok. 150 g,
- jagody mrożone - 1 szklanka, 130 g,
- mleko owsiane - 100 ml,
Banana zmiksuj z borówkami, przełóż do foremek, włóż do
zamrażarki. Dla osiągnięcia pożądanej konsystencji możesz dodać niewielką ilość dowolnego napoju roślinnego.

Lody o smaku mango - truskawka - banan
- mango - 1 duża, dojrzała szt.,
- truskawki - 1 szklanka, 150 g,
- jogurt grecki - 250 ml,
- banan - 0,5 szt.,
- sok z cytryny - kilka łyżek,
Mango obierz ze skórki, wyjmij pestkę. Zblenduj je razem z jogurtem naturalnym, połową banana i sokiem z cytryny. Przełóż do
foremek, zamróź.

Lodowe kulki jaglano - migdałowo - kokosowe
- kasza jaglana (ugotowana na miękko) - 1 szklanka,
- migdały - pół szklanki,
- wiórki kokosowe - 1 szklanka,
- olej kokosowy - 1 łyżka,
- ksylitol/erytrol do smaku,
Kaszę jaglaną ugotuj na miękko, w proporcji woda: kasza - 1:3.
Po schłodzeniu wymieszaj ze zblendowanymi migdałami oraz
wiórkami kokosowymi. Dodaj olej kokosowy oraz ksylitol.
Uformowane kulki obtocz w wiórkach kokosowych lub zblendowanych migdałach. Włóż do zamrażarki na min. 2 godziny