
Malinowy sorbet z awokado
- maliny, 1 szklanka mrożonych - 150 g,
- awokado, pół dojrzałej szt. - 90 g,
- ksylitol/erytrol do smaku,
Maliny, po wyjęciu z zamrażarki zblenduj ze świeżym dojrzałym awokado

Mrożony sok z jabłka, buraka, pomarańczy i szpinaku
- zielone jabłko - 1 szt., 150 g,
- pomarańcza - 0,5 szt., 100 g,
- burak - 0,5 szt. 50 g,
- szpinak - duża garść, 40 g,
Owoce i warzywa obierz i wyciśnij sok w wyciskarce wolnoobrotowej. Wymieszaj i przelej do foremek. Włóż do zamrażarki.

Sorbet arbuzowo-melonowy
- arbuz - 200 g,
- melon - 200 g,
Miąższ arbuza i melona oddziel od skórki. Po niepełnym zblendowaniu przełóż do foremek i włóż do zamrażarki.

Mrożony sok z jabłka, marchewki i pomarańczy
- marchewka - 3 szt., 250 g,
- jabłko - 2 szt., 300 g,
- pomarańcza - 200 g,
Owoce i marchewkę obierz i wyciśnij sok w wyciskarce
wolnoobrotowej. Wymieszaj i przelej do foremek. Włóż do zamrażarki.