1 z 13
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay/archiwum/zdjęcie ilustracyjne
Żurawina większości z nas kojarzy się z grillowanym oscypkiem lub pomocą przy problemach z układem moczowym. A jak się okazuje zarówno lecznicze jak i kulinarne zastosowanie żurawiny jest o wiele szersze. Zobaczcie, dlaczego warto jeść żurawię i kiedy powinniśmy ją spożywać.
Szczegóły znajdziecie na kolejnych zdjęciach >>>
2 z 13

fot. pixabay/archiwum/zdjęcie ilustracyjne
Żurawina działa moczopędnie, pomaga przy zapaleniach pęcherza moczowego oraz cewki moczowej.
3 z 13

fot. pixabay/archiwum/zdjęcie ilustracyjne
Składniki lecznicze zawarte w jagodach wspomagają leczenie infekcji górnych dróg oddechowych oraz odkażają jamę ustną i gardło.
4 z 13

fot. pixabay/archiwum/zdjęcie ilustracyjne
Żurawina jest znana ze swoich właściwości przy wspomaganiu leczenia przeziębienia i grypy