
Imbir na odporność
Imbir to jeden z tych produktów, które warto spożywać w sezonie jesienno-zimowym. Wzmacnia odporność, zapobiega przeziębieniom, jest zalecany przy wysokiej gorączce oraz kaszlu. Dodatkowo ma działanie rozgrzewające, zatem będzie idealny na chłodne dni.

Imbir na serce
Imbir korzystnie wpływa na pracę serca. Przeciwdziała zakrzepom, podnosi stężenie dobrego cholesterolu, obniża ciśnienie krwi i zmniejsza jej lepkość.

Imbir na dolegliwości gastryczne
Imbir pomaga w niwelowaniu mdłości (także u kobiet ciężarnych i tych pojawiających się w chorobie lokomocyjnej). Dodatkowo zwalcza wzdęcia, działa żółciopędnie i łagodzi bóle brzucha.

Imbir na odchudzanie
Imbir przyspiesza przemianę materii i perystaltykę jelit. Dodatkowo hamuje napady głodu i chęć podjadania, spowodowaną skokami cukru. Imbir hamuje wchłanianie tłuszczów z pokarmu, reguluje wydzielanie soków trawiennych. To prawdziwy skarb dla każdej osobie na diecie odchudzającej!