1 z 9
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay
Takie warzywa wykańczają wątrobę. Ich trzeba unikać przy chorobach
Osoby z chorą wątrobą powinny wykluczyć ze swojego menu produkty bogate w błonnik oraz wzdymające. Wśród nich są warzywa kapustne, takie jak kalafior, brukselka, brokuł, kapusta biała, kalarepa oraz jarmuż. Jakie jeszcze produkty znalazły się na "czarnej liście" dietetyków? Szczegóły w galerii.
2 z 9

fot. pixabay
Warzywa cebulowe
A wśród nich cebula, czosnek, por i szczypiorek.
3 z 9

fot. pixabay
Warzywa strączkowe
Soczewica jadalna, fasola wielokwiatowa, fasolnik, ciecierzyca pospolita, soja warzywna.
4 z 9

fot. pixabay
Śliwki
Zawierają dużo błonnika, mogą być zbyt obciążające dla wątroby.