1 z 13
Przewijaj galerię w dół

fot. Agnieszka Romanowicz
Ziemniaki są źródłem błonnika, witamin: A, C oraz z grupy B (B1, B2, B3 i B6) i C, potasu, wapnia, żelaza, fosforu, jodu, miedzi i cynku. Są też tanie i proste w obróbce. Znamy sprawdzony przepis na prostą sałatkę ziemniaczaną, złożoną tylko ze zdrowych, lokalnych i sezonowych produktów. To duża porcja, dla 10 osób. Sprawdźcie w naszej galerii.
2 z 13

fot. Agnieszka Romanowicz
10 - 11 średnich ziemniaków gotujemy w mundurkach. To potrwa ok. 30 minut.
3 z 13

fot. Agnieszka Romanowicz
Cebula, czosnek i koper to samo zdrowie. Można dodać do tego zestawu natkę pietruszki i miętę.
4 z 13

fot. Agnieszka Romanowicz
Fasolę odsączamy na durszlaku i przelewamy zimną wodą, żeby się nie kleiła. Dzięki temu sałatka też nie będzie kleista.