Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Tapas Rybka w Gdańsku po Kuchennych rewolucjach [MENU, OPINIE, CENY]

JJ, telemagazyn
Tapas Rybka w Gdańsku po Kuchennych rewolucjach [MENU, OPINIE, CENY]
Tapas Rybka w Gdańsku po Kuchennych rewolucjach [MENU, OPINIE, CENY] Lukasz Gdak
Magda Gessler w kolejnym odcinku Kuchennych Rewolucji odwiedziła Bar Rybka w Gdańsku. Zobaczcie co się zmieniło.

Restauracja "Rybka" znajduje się blisko plaży, w gdańskiej dzielnicy Brzeźno. Jest to biznes rodzinny, który ma dwudziestoletnią historię. Początkowo była to zwykła smażalnia ryb, z czasem jednak, gdy stery od swojej mamy przejął pan Darek, zamieniła się w przytulną restaurację. Pan Darek nie serwuje już tylko ryb, ale także zapiekanki, schabowego i wszystko to, na co turysta i plażowicz ma ochotę. Bo tylko na klientów sezonowych można liczyć w tym miejscu.

Poza sezonem "Rybka”" umiera. Ożywić ma ją Magda Gessler. Czy i tym razem jej się uda?

Tapas Rybka w Gdańsku po Kuchennych rewolucjach [MENU, OPINIE, CENY]

"Dziwią mnie opinie wcześniejsze. Dorsz wspaniały zwłaszcza polędwica, nie czuć ryby tłuszczem, domowe frytki bardzo smaczne, zupa rybna smaczna kremowa. Jestem smakoszem i lokal zasługuje na mocne 4.5 a nie ocenę niżej 4. A ceny cóż oki, w końcu dobra świeża ryba swoje musi kosztować" - Matio.

"Zamówiłam fileta z dorsza w panierce z frytkami. Wszystko było spalone i bez smaku..Oczekiwałam, że po udanych kuchennych rewolucjach okaże się że warto w tym miejscu zjeść. Ja na pewno drugi raz nie skorzystam. Jedyny plus był taki, że długo nie czekałam za daniem" - Aneta

"Dobra rybka ceny może wyższe niż w innych knajpach jednak warto spróbować w szczególności zupa rybna na wielki plus. Długi czas oczekiwania i sposób rozliczania przy barze generuje duże kolejki dlatego 4 zamiast 5" - Krzysztof

"Odwiedziliśmy knajpę bo była blisko plaży a do tego po rewolucjach. Zamówiłem pstrąga i był z jednej strony spalony tak, że cały smak ryby zepsuty. Narzeczona miała rybkę z serem i była bardzo dobra. Ceny moim zdaniem za wysokie zwłaszcza, że nie ma pełnej obsługi przy stole. No i niestety wc wyglądało niestety bardzo zle..drugiej wizyty nie będzie" - Patryk

"Najlepsza zupa rybna. Ryba i dodatki świeże, porcje duże, cena adekwatna do jakości, polecam!" - Agata

"Najlepsza zupa rybna jaką znam, szczególnie wersja "piracka", dobre sałatki rybne, miła obsługa. Nasza ulubiona knajpka nad morzem w Brzeźnie :)" - Piotr

Tapas Rybka w Gdańsku po Kuchennych rewolucjach [MENU, OPINIE, CENY]

  • Polędwica z dorsza (100g) - 12,50 zł
  • Filet z dorsza porcja 210g - 23,00 zł
  • Halibut porcja 210g - 27,50 zł
  • Pstrąg z grilla z masłem czosnkowym porcja 210g - 26,00 zł
  • Filet z dorsza w cieście serowym porcja 210g - 23,00 zł
  • Filet z dorsza w panierce porcja 210g - 23,00 zł
  • Filet z dorsza na parze porcja 210g - 23,00 zł
  • Łosoś po kapitańsku gotowany w maśle z czosnkiem, porcja 210g - 31,00 zł
  • Flądra (100g) (sezonowo) - 7,00 zł
  • Filet z dorsza po prowansalsku gotowany na parze z serem fetą, mozzarellą, pomidorem i ziołami, porcja 210g - 28,00 zł
  • Dorsz bałtycki (100g) - 7,50 zł
Nowy rok to dla wielu nowy początek. Spisujemy swoje postanowienia, obiecujemy sobie zmiany. To także czas sprawdzania co przyniesie Nowy Rok. Zebraliśmy dla Was przepowiednie na 2018 rok. Zobaczcie co przyniesie nam Nowy Rok. Jesteście ciekawi co się wydarzy w naszym kraju? Jak Polacy poradzą sobie na mundialu? O kim będziemy mówić w 2018 roku? Zobaczcie najpopularniejsze przepowiednie.

Co przyniesie 2018 rok? [PRZEPOWIEDNIE NA 2018 ROK]

Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym

źródło: Agencja TVN/x-news

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska