Restauracja "Rybka" znajduje się blisko plaży, w gdańskiej dzielnicy Brzeźno. Jest to biznes rodzinny, który ma dwudziestoletnią historię. Początkowo była to zwykła smażalnia ryb, z czasem jednak, gdy stery od swojej mamy przejął pan Darek, zamieniła się w przytulną restaurację. Pan Darek nie serwuje już tylko ryb, ale także zapiekanki, schabowego i wszystko to, na co turysta i plażowicz ma ochotę. Bo tylko na klientów sezonowych można liczyć w tym miejscu.
Poza sezonem "Rybka”" umiera. Ożywić ma ją Magda Gessler. Czy i tym razem jej się uda?
Tapas Rybka w Gdańsku po Kuchennych rewolucjach [MENU, OPINIE, CENY]
"Dziwią mnie opinie wcześniejsze. Dorsz wspaniały zwłaszcza polędwica, nie czuć ryby tłuszczem, domowe frytki bardzo smaczne, zupa rybna smaczna kremowa. Jestem smakoszem i lokal zasługuje na mocne 4.5 a nie ocenę niżej 4. A ceny cóż oki, w końcu dobra świeża ryba swoje musi kosztować" - Matio.
"Zamówiłam fileta z dorsza w panierce z frytkami. Wszystko było spalone i bez smaku..Oczekiwałam, że po udanych kuchennych rewolucjach okaże się że warto w tym miejscu zjeść. Ja na pewno drugi raz nie skorzystam. Jedyny plus był taki, że długo nie czekałam za daniem" - Aneta
"Dobra rybka ceny może wyższe niż w innych knajpach jednak warto spróbować w szczególności zupa rybna na wielki plus. Długi czas oczekiwania i sposób rozliczania przy barze generuje duże kolejki dlatego 4 zamiast 5" - Krzysztof
"Odwiedziliśmy knajpę bo była blisko plaży a do tego po rewolucjach. Zamówiłem pstrąga i był z jednej strony spalony tak, że cały smak ryby zepsuty. Narzeczona miała rybkę z serem i była bardzo dobra. Ceny moim zdaniem za wysokie zwłaszcza, że nie ma pełnej obsługi przy stole. No i niestety wc wyglądało niestety bardzo zle..drugiej wizyty nie będzie" - Patryk
"Najlepsza zupa rybna. Ryba i dodatki świeże, porcje duże, cena adekwatna do jakości, polecam!" - Agata
"Najlepsza zupa rybna jaką znam, szczególnie wersja "piracka", dobre sałatki rybne, miła obsługa. Nasza ulubiona knajpka nad morzem w Brzeźnie :)" - Piotr
Tapas Rybka w Gdańsku po Kuchennych rewolucjach [MENU, OPINIE, CENY]
- Polędwica z dorsza (100g) - 12,50 zł
- Filet z dorsza porcja 210g - 23,00 zł
- Halibut porcja 210g - 27,50 zł
- Pstrąg z grilla z masłem czosnkowym porcja 210g - 26,00 zł
- Filet z dorsza w cieście serowym porcja 210g - 23,00 zł
- Filet z dorsza w panierce porcja 210g - 23,00 zł
- Filet z dorsza na parze porcja 210g - 23,00 zł
- Łosoś po kapitańsku gotowany w maśle z czosnkiem, porcja 210g - 31,00 zł
- Flądra (100g) (sezonowo) - 7,00 zł
- Filet z dorsza po prowansalsku gotowany na parze z serem fetą, mozzarellą, pomidorem i ziołami, porcja 210g - 28,00 zł
- Dorsz bałtycki (100g) - 7,50 zł
Co przyniesie 2018 rok? [PRZEPOWIEDNIE NA 2018 ROK]
Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym
źródło: Agencja TVN/x-news