MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Rosół ma być tłusty i ma być esencjonalny. Na chudym mięsie,...
fot. Pixabay.com

Te błędy popełniamy przy gotowaniu rosołu. Tego nigdy nie rób - rosół straci cały smak

Wybieranie chudego mięsa

Rosół ma być tłusty i ma być esencjonalny. Na chudym mięsie, nawet jeśli to wołowina, nie wyjdzie dobry i zdrowy rosół. Wielką zaletą rosołu ugotowanego na mięsie z kością (np. nogi z kurczaka, szponder wołowy) jest duża zawartość aminokwasów i kolagenu w wywarze. Kolagen to cenny budulec chrząstek, wzmacnia i uelastycznia stawy, skórę.

Zobacz również

TEMAT TYGODNIA | Przysmaki Śląska

TEMAT TYGODNIA | Przysmaki Śląska

Wyniki matur 2024. Kiedy będą i jak je sprawdzić?

Wyniki matur 2024. Kiedy będą i jak je sprawdzić?

Polecamy

KSK Ciech Noteć Inowrocław - ŁKS Coolpack Łódź. Mecz o mistrzostwo II ligi koszykarzy

KSK Ciech Noteć Inowrocław - ŁKS Coolpack Łódź. Mecz o mistrzostwo II ligi koszykarzy

Ostatnie wyniki losowania Lotto i Lotto Plus

Ostatnie wyniki losowania Lotto i Lotto Plus

Ostatnie wyniki Lotto z 18.05.2024 [Lotto, Lotto Plus]

Ostatnie wyniki Lotto z 18.05.2024 [Lotto, Lotto Plus]