5 z 13

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Brzoskwinie
Katechiny zawarte w brzoskwiniach ograniczają procesy zapalne w mózgu oraz podnoszą zdolności percepcyjne.
Czytaj dalej >>>
6 z 13

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Awokado
Awokado wspomaga funkcje poznawcze, wzmacnia pracę mózgu i poprawia pamięć.
Czytaj dalej >>>
7 z 13

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Porzeczki
Badania wykazały, że istnieje bezpośrednia zależność między spożywaniem antocyjanów a zwiększeniem percepcji mózgu.
Czytaj dalej >>>
8 z 13

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Kiwi
Zawarte w kiwi antyoksydanty, dzięki którym nasz organizm może chronić się przed wolnymi rodnikami, których nadmiar powoduje uszkodzenie komórek.
Czytaj dalej >>>