
GORZKA CZEKOLADA
Znajdujące się w gorzkiej czekoladzie minerały, takie jak cynk, magnez i potas, chronią komórki ucha wewnętrznego przed uszkodzeniami i zmniejszają ryzyko infekcji. Warto sięgać po gorzką czekoladę, aby poprawić słuch.

RYBY MORSKIE
Ryby morskie są bogate w kwasy omega-, które są bardzo istotne dla słuchu - wspomagają prawidłowy przepływ krwi w uchu, zmniejszając utratę słuchu następującą z wiekiem.

SZPINAK
Produkty bogate w witaminy E, C i kwas foliowy chronią komórki ucha przed uszkodzeniami antyoksydacyjnymi i sprzyjają wytwarzaniu nowych komórek, zmniejszając utratę słuchu. Składniki te znaleźć można między innymi w szpinaku - warto włączyć go do diety, by poprawić słuch.

BROKUŁY
Brokuły są bogate w witaminy E, C i kwas foliowy, które chronią komórki ucha przed uszkodzeniami antyoksydacyjnymi i sprzyjają wytwarzaniu nowych komórek, zmniejszając utratę słuchu.