1 z 5
Przewijaj galerię w dół

fot. Pixabay
Sernik baskijski
Wypróbuj nasze triki, które sprawią, że sernik baskijski będzie jeszcze lepszy!
2 z 5

fot. Pixabay
Temperatura pokojowa
Bardzo ważne jest to, by wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. Warto je zatem wyjąć z lodówki na ok. godzinę przed rozpoczęciem pieczenia.
3 z 5

fot. Pixabay
Spód do sernika
Chcesz przygotować spód do sernika? Do pokruszonych herbatników dodaj roztopione masło i wymieszaj tak by całość miała konsystencję mokrego piasku. Wyłóż nim dokładnie blachę i wstaw do lodówki na czas przygotowania ciasta. Możesz także przygotować spód z ciasta kruchego.
4 z 5

fot. Pixabay
Dodatki do sernika
Chcesz urozmaicić smak sernika? Po upieczeniu możesz położyć na nim kawałki sezonowych owoców, takich jak truskawki czy borówki lub polać sosem np. o smaku karmelowym.