
PĄCZKI WYTRAWNE Z WĄTRÓBKĄ[
Wytrawne pączki można nadziewać także farszem przygotowanym z wątróbki drobiowej połączonej z kaszą gryczaną.

PĄCZKI WYTRAWNE Z WARZYWAMI
Pączki na słono z warzywami nie będą niestety mniej kaloryczne, jednak na pewno zapewnią ciekawe wrażenia smakowe. Pączki z warzywami można przyrządzić na dwa sposoby - albo potraktować ulubione warzywa jako nadzienie, albo dodać do jeszcze surowego ciasta np. kukurydzę, groszek, cebulkę czy drobniutkie kwiaty brokułu i kalafiora.

PĄCZKI SŁONY KARMEL
Na słodkie nadzienie do pączków warto wybrać takie składniki, które ze sobą kontrastują. Sprawdzą się między innymi takie połączenia:
- kwaśny i słodki (nadzienie z kremu cytrynowego),
- słony i słodki (karmel z solą morską i posypka ze słonych paluszków lub precelków),
- słodki i ostry (wiśnie lub czekolada z chili)
- gorzki i słodki (orzechy włoskie i konfitura pomarańczowa).