Smaki Kujaw i Pomorza SEZON 4 ODC. 27

To dzieje się z organizmem, gdy jesz wafle ryżowe. Zaskakujące skutki!
Od zwykłych, przez smakowe, po oblane polewą - wafle ryżowe są bardzo popularną przekąską, szczególnie dla osób, które chcą poprawić swoje nawyki żywieniowe.
Wafle ryżowe produkowane są z ryżu, dlatego większość ludzi uważa je za zdrową przekąskę. Najczęściej podstawowym składnikiem wafli ryżowych jest ryż biały. Wafle ryżowe są wytwarzane poprzez ekstruzję, czyli działanie wysokiej temperatury i wysokiego ciśnienia na ziarna ryżu. W czasie tego procesu usuwana jest większość składników odżywczych naturalnie zawartych w ryżu.
Wafle ryżowe są dość niskokaloryczne i mają niską zawartość sodu. Ta przekąska kojarzona jest jako żywność wspomagająca utratę wagi. Wiele osób dbających o linię chętnie sięga po wafle ryżowe. Osoby, które szukają alternatywy dla chleba, chipsów lub krakersów, często wybierają ciastka ryżowe.
To Cię może też zainteresować
To dzieje się z organizmem, gdy jesz wafle ryżowe - lista
Co tak naprawdę dzieje się z organizmem, gdy jemy wafle ryżowe? Eksperci wymieniają wiele skutków. Oto niektóre z najbardziej zaskakujących skutków ubocznych jedzenia wafli ryżowych.
Wafle ryżowe wydają się łączyć ze zdrowym odżywianiem, jednak czy na pewno są dobre dla organizmu? Jakie mogą być skutki uboczne jedzenia wafli ryżowych? W jaki sposób wafle ryżowe wpływają na organizm? Zobacz teraz szczegóły w naszej galerii: