1 z 15
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Papryka to świetne źródło witamin: A, B1, B2, B3, B6 i B9, C , E i K. Połówka średniej wielkości czerwonej papryki daje 100% dziennego zapotrzebowania na beta-karoten, zaś dwa jej strąki są w stanie uzupełnić niedobory witaminy E i K. Zobaczcie co dzieje się z naszym organizmem gdy jemy paprykę. W jakiej formie ją najlepiej spożywać i wiele więcej informacji na temat tego pysznego warzywa.
Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>
2 z 15

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Spożywanie papryki pomaga obniżyć ciśnienie krwi
3 z 15

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Chroni przed chorobami układu krążenia
4 z 15

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Zawarte w niej polifenole usuwają wolne rodniki, które przyspieszają proces starzenia się organizmu.