
Szczególnie młodzi pracownicy bywają w gastronomii wykorzystywani. PIP apeluje, aby nie podpisywali fałszywej, zaniżonej ewidencji pracy. W razie kontroli inspektorom takie fałszywe dokumenty wiążą ręce i rozwiązaniem jest już tylko sprawa sądowa.

Szczególnie młodzi pracownicy bywają w gastronomii wykorzystywani. PIP apeluje, aby nie podpisywali fałszywej, zaniżonej ewidencji pracy. W razie kontroli inspektorom takie fałszywe dokumenty wiążą ręce i rozwiązaniem jest już tylko sprawa sądowa.

Szczególnie młodzi pracownicy bywają w gastronomii wykorzystywani. Inspektor pracy Waldemar Adametz z OIP Bydgoszcz apeluje, aby nie podpisywali fałszywej, zaniżonej ewidencji pracy. W razie kontroli inspektorom takie fałszywe dokumenty wiążą ręce i rozwiązaniem jest już tylko sprawa sądowa.

Szczególnie młodzi pracownicy bywają w gastronomii wykorzystywani. PIP apeluje, aby nie podpisywali fałszywej, zaniżonej ewidencji pracy. W razie kontroli inspektorom takie fałszywe dokumenty wiążą ręce i rozwiązaniem jest już tylko sprawa sądowa.