Twoja Kolejka - Kuchenne Rewolucje - zapowiedź odcinka
Paulina i Andrzej zanim otworzyli restaurację w Łodygowicach, mieli już jakieś doświadczenie w branży gastronomicznej – Andrzej zaczynał od budki z fastfoodem, potem prowadził swoją restaurację, aż wreszcie otworzył restauracje „Garnuszek” w Łodygowicach przy przejeździe kolejowym.
Początki działania „Garnuszka” były obiecujące, ale bardzo szybko goście nauczyli się przychodzić tylko na tani „obiad dnia”, a to jednak za mało, żeby „Garnuszek” naprawdę na siebie zarabiał, bo od godziny 16:00 lokal świeci pustkami.
Kuchenne Rewolucje - Twoja Kolejka [zobacz online]
Andrzej postanowił zatrudnić młodego, rzutkiego menadżera. Szybko jednak okazało się, że nowy menadżer zanim zdążył cokolwiek zmienić, to naraził się mamie Andrzeja, która wcale tego nie ukrywa i ma żal do syna, że podejmuje tak fatalne decyzje. Załamany Andrzej napisał rozpaczliwy list do Magdy Gessler, która oczywiście nie odmówiła pomocy. Szkoda tylko, że na miejscu poczęstowano ją zimną, twardą golonką…
Co udało się się zmienić w restauracji w Łodygowicach?
Twoja Kolejka mieści się przy ul. Królowej Jadwigi 2 w Łodygowicach pod Bielskiem. Podczas pierwszej wizyty Magdy Gessler w Garnuszku, znana restauratorka zamówiła golonkę- potrawa niezbyt przypadła jej do gustu.
Tradycyjnie Magda Gessler zaproponowała rewolucjonizowanej restauracji autorskie menu. W Twojej Kolejce specjalnością jest sztufada z polędwicy i słoninka z dzika z prawdziwkami.
Restauracja Twoja Kolejka - menu
- krem kukurydziany
- Sztufada z polędwicy. szpikowana czarnuszka i słoninką z dzika w sosie z winnej marynaty i prawdziwków
- galaretka piwną z rodzynkami, miodem oraz bitą śmietaną:)
- śledzie z cebulką
- tatar
- zimne nóżki
- polędwica po żydowsku
"Kuchenne rewolucje. Powroty". Trzecia edycja wspólnego projektu Magdy Gessler i Charlesa Daigneault.
Źródło:
TVN
Twoja Kolejka - opinie klientów na Facebooku
(pisownia oryginalna)
"Świetne miejsce zarówno na niedzielny obiad, jak i na randkę. Mimo tłumów szybko znaleziono nam stolik. Miły i profesjonalny kelner. Znał doskonałe kartę, potrafił doradzić, ale nie był przy tym nachalny. Pyszne jedzenie - nie jestem fanką tatara wołowego, a ten był świetny (mam tylko wątpliwości do co owoców podanych jako dekoracja), pyszna zupa kalafiorowa, świetnie przyprawiona. Rosół - dobry, ale jednak bardziej przypomina grzybowa :) i smaczne pierogi. Fajnie, ze były też propozycje poza kartą, które można było zamówić akurat tego dnia. Nie do końca słuszna wydaje mi do karta z bugerami, choc widzialam, ze cieszyły się popularnością, więc być może to tylko moja opinia :) będziemy odwiedzać i polecamy!"
"W życiu nie jadłam tak pysznych pierogów.... - odwiedziliśmy Twoją Kolejkę w maju, więc nie wiem czy pierogi z kaczką i sosem bazyliowym są w stałym menu restauracji, ale to było niebo w gębie! Rozpływały się w ustach po prostu. Jedno z dań, które pamięta się do końca życia!"
"Świetne jedzenie, karta przemyślana, duży plus za wybór dań dnia - tradycyjne, ale z nowoczesnym twistem, znakomicie przyrządzone, pięknie i bezpretensjonalnie podane. Ogromną zaletą restauracji jest obsługa kelnerska - dawno nie czuliśmy się tak miło ugoszczeni, jak dziś przez przemiłego Pana Kamila. Wrócimy do Was z pewnością."
"Byłam, widziałam, próbowałam. Właściciel wita gości na wejściu, kelner pełen profesjonalizm. Sałatka z kurczakiem dobra ale bez rewelacji, niestety barman musi popracować nad recepturą bo drink mało smaczny."