1 z 9
Przewijaj galerię w dół
Nie tylko mogą stracić na smaku, ale być niebezpieczne dla...
fot. Pexels

Nie tylko mogą stracić na smaku, ale być niebezpieczne dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. O jakich produktach mowa?

Szczegóły na kolejnych slajdach >>>

2 z 9
Szpinak...
fot. Pexels

Szpinak

Każdy dietetyk zaleci, aby unikać spożywania szpinaku, który czekał na spożycie zbyt długo (ponad 5 godzin). Wszystko z powodu azotanu, który w wyniku ponownego podgrzewania, może przekształcić się w komórki rakotwórcze.

3 z 9
Ziemniaki...
fot. Pexels

Ziemniaki

Pozostawienie ugotowanych ziemniaków przez dłuższy czas może spowodować rozwój bardzo niebezpiecznych bakterii. Zjedzenie podgrzanych ziemniaków może skończyć się zatruciem pokarmowym.

4 z 9
Ryż...
fot. Pexels

Ryż

Według ekspertów, ryż pozostawiony dłużej niż godzinę po ugotowaniu lub przechowywany dłużej niż jeden dzień w lodówce może wywołać problemy z trawieniem.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najgorzej jest w oświacie. Oto firmy, których pracownicy są najczęściej mobbingowani

NASZ PATRONAT
Najgorzej jest w oświacie. Oto firmy, których pracownicy są najczęściej mobbingowani

W Grudziądzu specjaliści z wielu branż doradzali seniorom i ich opiekunom

W Grudziądzu specjaliści z wielu branż doradzali seniorom i ich opiekunom

Ciocia Krysia dodaje to do lawendy, a pokryje fioletem cały balkon. Oto triki

Ciocia Krysia dodaje to do lawendy, a pokryje fioletem cały balkon. Oto triki

Zobacz również

Wielki zlot miłośników motocykli Harley-Davidson w Bydgoszczy. Mamy nowe zdjęcia

Wielki zlot miłośników motocykli Harley-Davidson w Bydgoszczy. Mamy nowe zdjęcia

Znaleziono ją przy drodze w opłakanym stanie! Jest już po operacji i potrzebuje domu

Znaleziono ją przy drodze w opłakanym stanie! Jest już po operacji i potrzebuje domu