9 z 13

fot. Jakub Keller
Pobyt uczniów „gastronomika” na Półwyspie Iberyjskim to jednak nie tylko nauka i praca.
- Był też czas na zwiedzanie. Gdy w Polsce temperatura spadała do prawie -20 stopni Celsjusza, tam także było 20 stopni, tyle że temperatury dodatniej - mówi Anna Granica. - Mieliśmy bogaty program kulturalny. Prócz Granady byliśmy też w Sewilii, Cordobie i Maladze - wylicza koordynatorka wyjazdu.
10 z 13

fot. Jakub Keller
Uczniowie także nie ukrywają, że to właśnie wspomnienia z wycieczek na długo zapadną w ich pamięci.
- Bardzo lubię zwiedzać. Wszystkie hiszpańskie miasta, które odwiedziliśmy były piękne, ale mi do gustu najbardziej przypadła Sewilla, którą cechują niezwykłe zabudowania architektoniczne - wspomina Anna Lewandowska.
11 z 13
![Uczniowie z grudziądzkiego "gastronomika" podsumowali pobyt w Grenadzie w ramach programu Erasmus+ [wideo, zdjęcia]](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/79/54/5ad5ffff55c58_o_xlarge.jpg)
fot. Jakub Keller
12 z 13
![Uczniowie z grudziądzkiego "gastronomika" podsumowali pobyt w Grenadzie w ramach programu Erasmus+ [wideo, zdjęcia]](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/1d/87/5ad60001d748f_o_xlarge.jpg)
fot. Jakub Keller