https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Uczniowie Zespołu Szkół im. Jana Pawła II w Kościelcu uczą się przygotowywać potrawy kuchni śródziemnomorskiej. Efekt smakowity [zdjęcia]

(RED)
Sposobiący się do pracy w branży gastronomicznej uczniowie Zespołu Szkół im. Jana Pawła II w Kościelcu poznawali ostatnio tajniki kuchni włoskiej i greckiej. Z dobrym skutkiem, bo na widok upichconych przez nich potraw aż ślinka cieknie.

Zobacz wideo: Uwaga piesi! mandat za telefon na pasach

Uczniowie Zespole Szkół im.Jana Pawła II w Kościelcu (gm. Pakość) uczestniczą w zajęciach, podczas których uczą się przygotowywać dania charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej. Lekcje odbywają się w ramach unijnemu projektu „Twoja Wiedza Twoja Przyszłość III”.

Zespół Szkół w Kościelcu. Uczniowie poznają sekrety kuchni włoskiej i greckiej

W grudniu ub. roku przyszli mistrzowie patelni i rondla pichcili potrawy kuchni włoskiej, zaś w ubiegłym tygodniu typowe dania kuchni greckiej. Młodzież przygotowała więc zupę minestrone, sałatkę z ośmiornicy i ziemniaków, tiramisu, pizzę włoską, spaghetti carbonara, zupę z soczewicy, sałatkę grecką, kofty (szaszłyki) z wołowiną i kaszą orkiszową oraz ciasto jogurtowe z miodem i orzechami. Zajęcia odbywają się pod okiem nauczycielki Marioli Krawczak.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Edukacja

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska