1 z 40
Przewijaj galerię w dół
Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to...
fot. Jadwiga Aleksandrowicz

W Brudnowie członkinie KGW zorganizowały warsztaty kulinarne

Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to mistrzynie kulinarne. W Brudnowie w gminie Waganiec uczyć i gotować pań nie trzeba, ale one same garną się do kulinarnych nowinek.

Tym razem brudnowianki postawiły na potrawy z kurczaka. W domu przewodniczącej Teresy Herby zorganizowały warsztaty pod hasłem "Jesienne przysmaki". Prowadziły je panie z aleksandrowskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego: Anna Dykczyńska, Anna Tuszyńska i Katarzyna Chudzio. Pod ich okiem powstały: chlebki z nadzienie z kurczaka, lizaki z kurczaka w cieście curry, udka kurczaka zapiekane z ryżem, sałatka z kurczakiem, a dodatkowo góralska kwaśnica (rozgrzewająca pożywna zupa), najlepsza surówka świata, a na deser ciasteczka śnieżne smalcówki (na smalcu, drożdżach i jednocześnie proszku do pieczenia).

Po warsztatach była degustacja. Spotkanie stało się okazją, by podziękować dyplomami paniom za ich społeczną pracę na rzecz gminy Waganiec i własnej wsi.

2 z 40
Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to...
fot. Jadwiga Aleksandrowicz

W Brudnowie członkinie KGW zorganizowały warsztaty kulinarne

Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to mistrzynie kulinarne. W Brudnowie w gminie Waganiec uczyć i gotować pań nie trzeba, ale one same garną się do kulinarnych nowinek.

Tym razem brudnowianki postawiły na potrawy z kurczaka. W domu przewodniczącej Teresy Herby zorganizowały warsztaty pod hasłem "Jesienne przysmaki". Prowadziły je panie z aleksandrowskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego: Anna Dykczyńska, Anna Tuszyńska i Katarzyna Chudzio. Pod ich okiem powstały: chlebki z nadzienie z kurczaka, lizaki z kurczaka w cieście curry, udka kurczaka zapiekane z ryżem, sałatka z kurczakiem, a dodatkowo góralska kwaśnica (rozgrzewająca pożywna zupa), najlepsza surówka świata, a na deser ciasteczka śnieżne smalcówki (na smalcu, drożdżach i jednocześnie proszku do pieczenia).

Po warsztatach była degustacja. Spotkanie stało się okazją, by podziękować dyplomami paniom za ich społeczną pracę na rzecz gminy Waganiec i własnej wsi.

3 z 40
Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to...
fot. Jadwiga Aleksandrowicz

W Brudnowie członkinie KGW zorganizowały warsztaty kulinarne

Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to mistrzynie kulinarne. W Brudnowie w gminie Waganiec uczyć i gotować pań nie trzeba, ale one same garną się do kulinarnych nowinek.

Tym razem brudnowianki postawiły na potrawy z kurczaka. W domu przewodniczącej Teresy Herby zorganizowały warsztaty pod hasłem "Jesienne przysmaki". Prowadziły je panie z aleksandrowskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego: Anna Dykczyńska, Anna Tuszyńska i Katarzyna Chudzio. Pod ich okiem powstały: chlebki z nadzienie z kurczaka, lizaki z kurczaka w cieście curry, udka kurczaka zapiekane z ryżem, sałatka z kurczakiem, a dodatkowo góralska kwaśnica (rozgrzewająca pożywna zupa), najlepsza surówka świata, a na deser ciasteczka śnieżne smalcówki (na smalcu, drożdżach i jednocześnie proszku do pieczenia).

Po warsztatach była degustacja. Spotkanie stało się okazją, by podziękować dyplomami paniom za ich społeczną pracę na rzecz gminy Waganiec i własnej wsi.

4 z 40
Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to...
fot. Jadwiga Aleksandrowicz

W Brudnowie członkinie KGW zorganizowały warsztaty kulinarne

Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to mistrzynie kulinarne. W Brudnowie w gminie Waganiec uczyć i gotować pań nie trzeba, ale one same garną się do kulinarnych nowinek.

Tym razem brudnowianki postawiły na potrawy z kurczaka. W domu przewodniczącej Teresy Herby zorganizowały warsztaty pod hasłem "Jesienne przysmaki". Prowadziły je panie z aleksandrowskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego: Anna Dykczyńska, Anna Tuszyńska i Katarzyna Chudzio. Pod ich okiem powstały: chlebki z nadzienie z kurczaka, lizaki z kurczaka w cieście curry, udka kurczaka zapiekane z ryżem, sałatka z kurczakiem, a dodatkowo góralska kwaśnica (rozgrzewająca pożywna zupa), najlepsza surówka świata, a na deser ciasteczka śnieżne smalcówki (na smalcu, drożdżach i jednocześnie proszku do pieczenia).

Po warsztatach była degustacja. Spotkanie stało się okazją, by podziękować dyplomami paniom za ich społeczną pracę na rzecz gminy Waganiec i własnej wsi.

Pozostało jeszcze 35 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Miejskie rowery nie wyjechały na ulice Włocławka! Jedna z firm złożyła odwołanie

Miejskie rowery nie wyjechały na ulice Włocławka! Jedna z firm złożyła odwołanie

Strażacy świętują! Powiatowy Dzień Strażaka w Grudziądzu. Mamy nazwiska odznaczonych

Strażacy świętują! Powiatowy Dzień Strażaka w Grudziądzu. Mamy nazwiska odznaczonych

Raz w miesiącu przygotowuje takie odżywcze śniadanie dla paprotki

Raz w miesiącu przygotowuje takie odżywcze śniadanie dla paprotki

Zobacz również

W Grudziądzu specjaliści debatowali o zdrowiu psychicznym i społecznym młodzieży

W Grudziądzu specjaliści debatowali o zdrowiu psychicznym i społecznym młodzieży

Złote Gody w Golubiu-Dobrzyniu. Dziewięć par odebrało medale

Złote Gody w Golubiu-Dobrzyniu. Dziewięć par odebrało medale