5 z 40
Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to...
fot. Jadwiga Aleksandrowicz

W Brudnowie członkinie KGW zorganizowały warsztaty kulinarne

Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to mistrzynie kulinarne. W Brudnowie w gminie Waganiec uczyć i gotować pań nie trzeba, ale one same garną się do kulinarnych nowinek.

Tym razem brudnowianki postawiły na potrawy z kurczaka. W domu przewodniczącej Teresy Herby zorganizowały warsztaty pod hasłem "Jesienne przysmaki". Prowadziły je panie z aleksandrowskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego: Anna Dykczyńska, Anna Tuszyńska i Katarzyna Chudzio. Pod ich okiem powstały: chlebki z nadzienie z kurczaka, lizaki z kurczaka w cieście curry, udka kurczaka zapiekane z ryżem, sałatka z kurczakiem, a dodatkowo góralska kwaśnica (rozgrzewająca pożywna zupa), najlepsza surówka świata, a na deser ciasteczka śnieżne smalcówki (na smalcu, drożdżach i jednocześnie proszku do pieczenia).

Po warsztatach była degustacja. Spotkanie stało się okazją, by podziękować dyplomami paniom za ich społeczną pracę na rzecz gminy Waganiec i własnej wsi.

6 z 40
Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to...
fot. Jadwiga Aleksandrowicz

W Brudnowie członkinie KGW zorganizowały warsztaty kulinarne

Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to mistrzynie kulinarne. W Brudnowie w gminie Waganiec uczyć i gotować pań nie trzeba, ale one same garną się do kulinarnych nowinek.

Tym razem brudnowianki postawiły na potrawy z kurczaka. W domu przewodniczącej Teresy Herby zorganizowały warsztaty pod hasłem "Jesienne przysmaki". Prowadziły je panie z aleksandrowskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego: Anna Dykczyńska, Anna Tuszyńska i Katarzyna Chudzio. Pod ich okiem powstały: chlebki z nadzienie z kurczaka, lizaki z kurczaka w cieście curry, udka kurczaka zapiekane z ryżem, sałatka z kurczakiem, a dodatkowo góralska kwaśnica (rozgrzewająca pożywna zupa), najlepsza surówka świata, a na deser ciasteczka śnieżne smalcówki (na smalcu, drożdżach i jednocześnie proszku do pieczenia).

Po warsztatach była degustacja. Spotkanie stało się okazją, by podziękować dyplomami paniom za ich społeczną pracę na rzecz gminy Waganiec i własnej wsi.

7 z 40
Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to...
fot. Jadwiga Aleksandrowicz

W Brudnowie członkinie KGW zorganizowały warsztaty kulinarne

Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to mistrzynie kulinarne. W Brudnowie w gminie Waganiec uczyć i gotować pań nie trzeba, ale one same garną się do kulinarnych nowinek.

Tym razem brudnowianki postawiły na potrawy z kurczaka. W domu przewodniczącej Teresy Herby zorganizowały warsztaty pod hasłem "Jesienne przysmaki". Prowadziły je panie z aleksandrowskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego: Anna Dykczyńska, Anna Tuszyńska i Katarzyna Chudzio. Pod ich okiem powstały: chlebki z nadzienie z kurczaka, lizaki z kurczaka w cieście curry, udka kurczaka zapiekane z ryżem, sałatka z kurczakiem, a dodatkowo góralska kwaśnica (rozgrzewająca pożywna zupa), najlepsza surówka świata, a na deser ciasteczka śnieżne smalcówki (na smalcu, drożdżach i jednocześnie proszku do pieczenia).

Po warsztatach była degustacja. Spotkanie stało się okazją, by podziękować dyplomami paniom za ich społeczną pracę na rzecz gminy Waganiec i własnej wsi.

8 z 40
Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to...
fot. Jadwiga Aleksandrowicz

W Brudnowie członkinie KGW zorganizowały warsztaty kulinarne

Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to mistrzynie kulinarne. W Brudnowie w gminie Waganiec uczyć i gotować pań nie trzeba, ale one same garną się do kulinarnych nowinek.

Tym razem brudnowianki postawiły na potrawy z kurczaka. W domu przewodniczącej Teresy Herby zorganizowały warsztaty pod hasłem "Jesienne przysmaki". Prowadziły je panie z aleksandrowskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego: Anna Dykczyńska, Anna Tuszyńska i Katarzyna Chudzio. Pod ich okiem powstały: chlebki z nadzienie z kurczaka, lizaki z kurczaka w cieście curry, udka kurczaka zapiekane z ryżem, sałatka z kurczakiem, a dodatkowo góralska kwaśnica (rozgrzewająca pożywna zupa), najlepsza surówka świata, a na deser ciasteczka śnieżne smalcówki (na smalcu, drożdżach i jednocześnie proszku do pieczenia).

Po warsztatach była degustacja. Spotkanie stało się okazją, by podziękować dyplomami paniom za ich społeczną pracę na rzecz gminy Waganiec i własnej wsi.

Pozostało jeszcze 31 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Miejskie rowery nie wyjechały na ulice Włocławka! Jedna z firm złożyła odwołanie

Miejskie rowery nie wyjechały na ulice Włocławka! Jedna z firm złożyła odwołanie

To najzimniejszy od 34 lat maj. Przymrozki wyrządziły poważne szkody w lasach regionu

To najzimniejszy od 34 lat maj. Przymrozki wyrządziły poważne szkody w lasach regionu

Te samochody najszybciej rdzewieją. Oto lista modeli aut od blacharza

Te samochody najszybciej rdzewieją. Oto lista modeli aut od blacharza

Zobacz również

To najzimniejszy od 34 lat maj. Przymrozki wyrządziły poważne szkody w lasach regionu

To najzimniejszy od 34 lat maj. Przymrozki wyrządziły poważne szkody w lasach regionu

Strażacy świętują! Powiatowy Dzień Strażaka w Grudziądzu. Mamy nazwiska odznaczonych

Strażacy świętują! Powiatowy Dzień Strażaka w Grudziądzu. Mamy nazwiska odznaczonych