21 z 40
Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to...
fot. Jadwiga Aleksandrowicz

W Brudnowie członkinie KGW zorganizowały warsztaty kulinarne

Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to mistrzynie kulinarne. W Brudnowie w gminie Waganiec uczyć i gotować pań nie trzeba, ale one same garną się do kulinarnych nowinek.

Tym razem brudnowianki postawiły na potrawy z kurczaka. W domu przewodniczącej Teresy Herby zorganizowały warsztaty pod hasłem "Jesienne przysmaki". Prowadziły je panie z aleksandrowskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego: Anna Dykczyńska, Anna Tuszyńska i Katarzyna Chudzio. Pod ich okiem powstały: chlebki z nadzienie z kurczaka, lizaki z kurczaka w cieście curry, udka kurczaka zapiekane z ryżem, sałatka z kurczakiem, a dodatkowo góralska kwaśnica (rozgrzewająca pożywna zupa), najlepsza surówka świata, a na deser ciasteczka śnieżne smalcówki (na smalcu, drożdżach i jednocześnie proszku do pieczenia).

Po warsztatach była degustacja. Spotkanie stało się okazją, by podziękować dyplomami paniom za ich społeczną pracę na rzecz gminy Waganiec i własnej wsi.

22 z 40
Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to...
fot. Jadwiga Aleksandrowicz

W Brudnowie członkinie KGW zorganizowały warsztaty kulinarne

Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to mistrzynie kulinarne. W Brudnowie w gminie Waganiec uczyć i gotować pań nie trzeba, ale one same garną się do kulinarnych nowinek.

Tym razem brudnowianki postawiły na potrawy z kurczaka. W domu przewodniczącej Teresy Herby zorganizowały warsztaty pod hasłem "Jesienne przysmaki". Prowadziły je panie z aleksandrowskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego: Anna Dykczyńska, Anna Tuszyńska i Katarzyna Chudzio. Pod ich okiem powstały: chlebki z nadzienie z kurczaka, lizaki z kurczaka w cieście curry, udka kurczaka zapiekane z ryżem, sałatka z kurczakiem, a dodatkowo góralska kwaśnica (rozgrzewająca pożywna zupa), najlepsza surówka świata, a na deser ciasteczka śnieżne smalcówki (na smalcu, drożdżach i jednocześnie proszku do pieczenia).

Po warsztatach była degustacja. Spotkanie stało się okazją, by podziękować dyplomami paniom za ich społeczną pracę na rzecz gminy Waganiec i własnej wsi.

23 z 40
Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to...
fot. Jadwiga Aleksandrowicz

W Brudnowie członkinie KGW zorganizowały warsztaty kulinarne

Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to mistrzynie kulinarne. W Brudnowie w gminie Waganiec uczyć i gotować pań nie trzeba, ale one same garną się do kulinarnych nowinek.

Tym razem brudnowianki postawiły na potrawy z kurczaka. W domu przewodniczącej Teresy Herby zorganizowały warsztaty pod hasłem "Jesienne przysmaki". Prowadziły je panie z aleksandrowskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego: Anna Dykczyńska, Anna Tuszyńska i Katarzyna Chudzio. Pod ich okiem powstały: chlebki z nadzienie z kurczaka, lizaki z kurczaka w cieście curry, udka kurczaka zapiekane z ryżem, sałatka z kurczakiem, a dodatkowo góralska kwaśnica (rozgrzewająca pożywna zupa), najlepsza surówka świata, a na deser ciasteczka śnieżne smalcówki (na smalcu, drożdżach i jednocześnie proszku do pieczenia).

Po warsztatach była degustacja. Spotkanie stało się okazją, by podziękować dyplomami paniom za ich społeczną pracę na rzecz gminy Waganiec i własnej wsi.

24 z 40
Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to...
fot. Jadwiga Aleksandrowicz

W Brudnowie członkinie KGW zorganizowały warsztaty kulinarne

Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to mistrzynie kulinarne. W Brudnowie w gminie Waganiec uczyć i gotować pań nie trzeba, ale one same garną się do kulinarnych nowinek.

Tym razem brudnowianki postawiły na potrawy z kurczaka. W domu przewodniczącej Teresy Herby zorganizowały warsztaty pod hasłem "Jesienne przysmaki". Prowadziły je panie z aleksandrowskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego: Anna Dykczyńska, Anna Tuszyńska i Katarzyna Chudzio. Pod ich okiem powstały: chlebki z nadzienie z kurczaka, lizaki z kurczaka w cieście curry, udka kurczaka zapiekane z ryżem, sałatka z kurczakiem, a dodatkowo góralska kwaśnica (rozgrzewająca pożywna zupa), najlepsza surówka świata, a na deser ciasteczka śnieżne smalcówki (na smalcu, drożdżach i jednocześnie proszku do pieczenia).

Po warsztatach była degustacja. Spotkanie stało się okazją, by podziękować dyplomami paniom za ich społeczną pracę na rzecz gminy Waganiec i własnej wsi.

Pozostało jeszcze 15 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Tak było podczas "Drzwi otwartych" w III LO w Grudziądzu. Mamy zdjęcia

Tak było podczas "Drzwi otwartych" w III LO w Grudziądzu. Mamy zdjęcia

Tak było podczas wręczenia statuetek "Społeczny Działacz Kultury" w gminie Grudziądz

Tak było podczas wręczenia statuetek "Społeczny Działacz Kultury" w gminie Grudziądz

Kuchnia inna niż wszystkie. Tak mieszka facet, który kocha gotować

Kuchnia inna niż wszystkie. Tak mieszka facet, który kocha gotować

Zobacz również

Wyniki meczów 29. kolejki 4. ligi kujawsko-pomorskiej. Sezon 2024/25 [24 maja]

Wyniki meczów 29. kolejki 4. ligi kujawsko-pomorskiej. Sezon 2024/25 [24 maja]

Grudziądzkie Amatorskie Prezentacje Artystyczne  2025. Wyniki, zdjęcia

Grudziądzkie Amatorskie Prezentacje Artystyczne 2025. Wyniki, zdjęcia