1 z 10
Przewijaj galerię w dół

fot. Małgorzata Chojnicka
Hodowla karpi w Chałaciach w gm. Skępe
Karpie w gospodarstwie rybackim w Chałaciach.
2 z 10

fot. Małgorzata Chojnicka
- Karpie z mojej hodowli są w pełni ekologiczne – mówi Jędrzej Zwierzchowski, właściciel gospodarstwa rybackiego w Chałaciach. – Oprócz pokarmu naturalnego dokarmiane są wyłącznie pszenicą i pszenżytem. W listopadzie zostały odłowione i znajdują się w wydzielonym stawie.
3 z 10

fot. Małgorzata Chojnicka
Hodowla jest pod stałym nadzorem weterynaryjnym, a karpie dwa razy w roku są dostarczane do badań weterynaryjnych.
4 z 10

fot. Małgorzata Chojnicka
Karp ma to do siebie, że najlepiej smakuje świeży. Jego mięso źle znosi mrożenie.