Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

W Wiosce podczas III Festiwalu Smaku wszystkie potrawy pięknie się prezentowały i smakowały wybornie! [zdjęcia]

Małgorzata Chojnicka
Małgorzata Chojnicka
Koło Aktywnych Kobiet w Wiosce w gminie Skępe zorganizowało III Festiwal Smaku przy współpracy z lokalnym samorządem przy dofinansowaniu ze środków powiatu lipnowskiego.Impreza odbyła się w remizie Ochotniczej Straży Pożarnej w Wiosce. Najpierw zaśpiewała Gosia Gabryszewska, a po niej wystąpiły dzieci z Przedszkola Publicznego „Przedszkole pod lipami” w Wiosce. Było bardzo radośnie i energetycznie, a małym artystom nie szczędzono braw. Jeszcze podczas występów komisje konkursowe ruszyły do pracy. Oceniały przygotowane specjały w  trzech kategoriach: danie główne, przystawki oraz ciasta i nalewki. Wybór był bardzo trudny. W konkursowe szranki stanęło aż piętnaście Kół Gospodyń Wiejskich. Jeśli chodzi o przystawki to nie miał sobie równych tatar z gęsi. Został on przygotowany przez skępskie Stowarzyszenie Koziołek. Był prawdziwym kulinarnym majstersztykiem! Drugie miejsce przyznano KGW z Maliszewa za udka faszerowane, a trzecie KGW z Trutowa za roladę z mięsem i pieczarkami. Wśród dań głównych zwyciężyła pieczona kaczka z farszem. Wystawiły ją panie z KGW w Chrostkowie. Na drugim miejscu uplasowały się roladki wieprzowe KGW w Józefkowie, a na trzecim pierś po włosku KGW w Chodorążku. Wśród ciast duże wrażenie robił tort w kształcie poczciwej kwoki. Na taki oryginalny pomysł wpadły panie ze Stowarzyszenia Wierzbiczanki. Ono nie tylko ładnie wyglądało, ale było też równie smaczne. Ostatecznie zajęło drugie miejsce. Za najsmaczniejsze ciasto uznano „Małpi gaj”. Urzekło ono komisję wybornym smakiem. Upiekło je KGW w Józefkowie. Trzecie miejsce w tej kategorii zajęła nalewka z aronii z imbirem. Zrobiło ją KGW Łęczanki. Nagrodę odebrała przewodnicząca Iwona Bogdanowicz.
Koło Aktywnych Kobiet w Wiosce w gminie Skępe zorganizowało III Festiwal Smaku przy współpracy z lokalnym samorządem przy dofinansowaniu ze środków powiatu lipnowskiego.Impreza odbyła się w remizie Ochotniczej Straży Pożarnej w Wiosce. Najpierw zaśpiewała Gosia Gabryszewska, a po niej wystąpiły dzieci z Przedszkola Publicznego „Przedszkole pod lipami” w Wiosce. Było bardzo radośnie i energetycznie, a małym artystom nie szczędzono braw. Jeszcze podczas występów komisje konkursowe ruszyły do pracy. Oceniały przygotowane specjały w trzech kategoriach: danie główne, przystawki oraz ciasta i nalewki. Wybór był bardzo trudny. W konkursowe szranki stanęło aż piętnaście Kół Gospodyń Wiejskich. Jeśli chodzi o przystawki to nie miał sobie równych tatar z gęsi. Został on przygotowany przez skępskie Stowarzyszenie Koziołek. Był prawdziwym kulinarnym majstersztykiem! Drugie miejsce przyznano KGW z Maliszewa za udka faszerowane, a trzecie KGW z Trutowa za roladę z mięsem i pieczarkami. Wśród dań głównych zwyciężyła pieczona kaczka z farszem. Wystawiły ją panie z KGW w Chrostkowie. Na drugim miejscu uplasowały się roladki wieprzowe KGW w Józefkowie, a na trzecim pierś po włosku KGW w Chodorążku. Wśród ciast duże wrażenie robił tort w kształcie poczciwej kwoki. Na taki oryginalny pomysł wpadły panie ze Stowarzyszenia Wierzbiczanki. Ono nie tylko ładnie wyglądało, ale było też równie smaczne. Ostatecznie zajęło drugie miejsce. Za najsmaczniejsze ciasto uznano „Małpi gaj”. Urzekło ono komisję wybornym smakiem. Upiekło je KGW w Józefkowie. Trzecie miejsce w tej kategorii zajęła nalewka z aronii z imbirem. Zrobiło ją KGW Łęczanki. Nagrodę odebrała przewodnicząca Iwona Bogdanowicz. Małgorzata Chojnicka
Koło Aktywnych Kobiet w Wiosce w gminie Skępe zorganizowało III Festiwal Smaku przy współpracy z lokalnym samorządem przy dofinansowaniu ze środków powiatu lipnowskiego. Impreza odbyła się w remizie Ochotniczej Straży Pożarnej w Wiosce. W konkursowe szranki stanęło aż piętnaście Kół Gospodyń Wiejskich.

Najpierw zaśpiewała Gosia Gabryszewska, a po niej wystąpiły dzieci z Przedszkola Publicznego „Przedszkole pod lipami” w Wiosce. Było bardzo radośnie i energetycznie, a małym artystom nie szczędzono braw.

Jeszcze podczas występów komisje konkursowe ruszyły do pracy. Oceniały przygotowane specjały w trzech kategoriach: danie główne, przystawki oraz ciasta i nalewki. Wybór był bardzo trudny. W konkursowe szranki stanęło aż piętnaście Kół Gospodyń Wiejskich. Jeśli chodzi o przystawki to nie miał sobie równych tatar z gęsi.

Został on przygotowany przez skępskie Stowarzyszenie Koziołek. Był prawdziwym kulinarnym majstersztykiem!
Drugie miejsce przyznano KGW z Maliszewa za udka faszerowane, a trzecie KGW z Trutowa za roladę z mięsem i pieczarkami.

Wśród dań głównych zwyciężyła pieczona kaczka z farszem. Wystawiły ją panie z KGW w Chrostkowie. Na drugim miejscu uplasowały się roladki wieprzowe KGW w Józefkowie, a na trzecim pierś po włosku KGW w Chodorążku. Wśród ciast duże wrażenie robił tort w kształcie poczciwej kwoki. Na taki oryginalny pomysł wpadły panie ze Stowarzyszenia Wierzbiczanki.

Ono nie tylko ładnie wyglądało, ale było też równie smaczne. Ostatecznie zajęło drugie miejsce. Za najsmaczniejsze ciasto uznano „Małpi gaj”. Urzekło ono komisję wybornym smakiem. Upiekło je KGW w Józefkowie. Trzecie miejsce w tej kategorii zajęła nalewka z aronii z imbirem. Zrobiło ją KGW Łęczanki. Nagrodę odebrała przewodnicząca Iwona Bogdanowicz.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska