
Wioleta Toporek kroi pizze na kawałki
(fot. Fot. Anna Klaman)
- Sprawdziłam niemal wszystkie pizzerie w Chojnicach - mówi "Pomorskiej" Weronika Gruna. - Uważam, że w "Romie" są najlepsze pizze. Jadłam tu już niemal wszystkie pizze.
Personel jest młody i zgrany. - Musimy być sprawni organizacyjnie - mówi Dariusz Szmagliński. - Nie jest tak, że jeden coś robi, a drugi na niego czeka. Dobrze się rozumiemy.
Wioleta uwielbia swoją pracę, bo ma kontakt z ludźmi. Ale to ciężkie zajęcie. Widzieliśmy, jak Michał Gorczyca wyjmował gotowe pizze z pieca. Trzeba mieć krzepę! Upieczenie pizzy zajmuje ok. 10 minut, a zawiezienie do trzydziestu. Oczywiście czas dojazdu wiąże się z tym, gdzie mieszkamy - dalej czy bliżej pizzerii "Roma".
Jeszcze do niedzieli możecie Państwo zgłosić swoje ulubione pizzerie. Możecie zwyczajnie zadzwonić pod nr tel. 52 32 63 244 i powiedzieć, jaki lokal jest Waszym ulubionym i dlaczego właśnie on. Propozycje najlepszych pizzerii (i pizz!) możecie też wysłać mailem na adres [email protected].
Na www. pomorska możecie też Państwo nawet załączyć zdjęcie oraz opis swojej pizzerii. Głosowanie na najlepszą pizzerię potrwa do środy. Będzie SMS-owe i przez kliknięcie w internecie na www.pomorska.pl. Każdy SMS to 5 punktów, można ich wysłać dowolną liczbę. Do każdego SMS-a dołączone zostanie e-
wydanie "Gazety Pomorskiej". Kliknięcie to jeden punkt, można tak zagłosować trzy razy dziennie.
Na "Romę" głosujemy, wysyłając SMS-a o treści chojnice.1 na numer 71321. Koszt 1,23 z VAT.

Dariusz Szmagliński z "Romy" przygotowuje pizze przed zawiezieniem ich do klientów. Obok Wioleta Toporek.
Czytaj e-wydanie »