Do zatrzymania właściciela restauracji w Sosnowcu doszło we wtorek.
- W prowadzonym przez niego lokalu ujawnili blisko kilogram przygotowanych do suszenia krzewów konopi indyjskich. Za posiadanie znacznej ilości narkotyków może teraz trafić do więzienia na 10 lat – podaje sosnowiecka Policja.
29-latek został zatrzymany przed swoim lokalem w centrum miasta. Sam przyznał, że marihuanę przechowuje w budynku restauracji. Według naszych informacji, sprawa dotyczy lokalu Il Pino, w której odbywały się niedawno Kuchenne rewolucje Magdy Gessler. Wcześniej lokal nazywał się Sale&Pepe.
CZYTAJ KONIECZNIE
KUCHENNE REWOLUCJE MAGDY GESSLER W SOSNOWCU
- W części gospodarczej lokalu, w przemyślnie ukrytym pomieszczeniu policjanci zabezpieczyli niemal kilogram konopi indyjskich przygotowanych do suszenia oraz sprzęt służący do ich uprawy. Zatrzymanemu przedstawiono zarzuty posiadania znacznych ilości narkotyków – relacjonują funkcjonariusze z Biura Prasowe policji w Sosnowcu.
Prokurator zastosował wobec 29-latka poręczenie majątkowe, został też objęty policyjnym dozorem.
Sosnowiec: pizzeria Sale&Pepe po kuchennych rewolucjach Magd...