Glob Food zdobył 1198 głosów. Drugie miejsce zajął Imbis, również przy ul. Okrzei 65, ale stojący obok budynku poczty, zaś trzecie - Doner Kebab przy ul. POW. Jak się okazało, właścicielem tych trzech punktów jest Ryszard Wrześniak. - Najstarszy z tych punktów działa jużod dziesięciu lat - mówi pan Ryszard. - Staramy się utrzymać jakość wszystkich składników kebabu i - jak widać - to się nam udaje. Dla mnie to satysfakcja.
- Kebab nie jest fast foodem - mówi Ryszard Wrześniak, nota bene nasz prenumerator. - To raczej rodzaj tureckiej kanapki, gdzie wszystko jest świeże i przygotoywane na oczach klienta. Dbamy zresztą nie tylko o produkt, ale też i obsługę klienta. Mamy dobry personel. Ich praca to także część tego sukcesu.
W punktach sprzedaży kebabu przy dworcu PKP kupimy tradycyjny kebab, dania z frytkami, rollo. W bistro przy ul. POW w menu są także nowości - np. sałatka z kurczakiem, zapiekanka, kebab wegetariański oraz tosty. - Chcemy sprawdzić, jak przyjmą się wśród konsumentów - mówi Ryszard Wrześniak.
Czytaj e-wydanie »