
Zaskakujące skutki uboczne niejedzenia chleba. Istnieje wiele skutków ubocznych, o których warto wiedzieć, gdy rezygnujesz z pieczywa na dobre.
Istnieją zarówno pozytywne, jak i negatywne skutki uboczne rezygnacji z chleba.
Co się stanie, jeśli zupełnie się wykluczy pieczywo? Wszyscy, którzy zrezygnowali z jedzenia chleba czy bułek bardzo szybko zauważają, że czują się nieco inaczej.
Eksperci wymieniają wiele efektów niejedzenia pieczywa. Oto niektóre z najbardziej zaskakujących skutków ubocznych rezygnacji z chleba. Poznaj je na kolejnych slajdach w naszej galerii >>>>>

BRAK CHLEBA MOŻE POWODOWAĆ SPADEK ENERGII
Nie bez powodu sportowcy często jedzą makaron przed wielkim meczem. Węglowodany dostarczają organizmowi energii dzięki rozkładowi cukrów. Gdy poziom cukru w organizmie wzrasta, uwalniana jest insulina, która przemieszcza cukier w organizmie i wykorzystuje go jako źródło energii.

Bez względu na rodzaj chleba, produkt ten może być przetworzony przez organizm na energię. Rezygnując z chleba, rezygnujemy z przyzwoitego źródła energii, które trzeba znaleźć gdzie indziej.

REZYGNACJA Z CHLEBA MOŻE SPOWODOWAĆ NIEWIELKI SPADEK WAGI
Jeśli często jemy chleb lub ogólnie pieczywo i zaczynamy je zastępować nieskrobiowymi warzywami lub źródłami białka - znaczna różnica w wadze będzie bardzo zauważalna (stąd dlaczego diety takie jak keto stały się takie popularny). Stanie się tak nie tylko dzięki zmianie diety, ale również dzięki utracie wody z organizmu.