Zakład Produkcji Cukierniczej Brześć (istnieje od 1984 roku) stawia w ostatnich kilku latach na połączenie nowych rozwiązań technologicznych z tradycyjnymi recepturami.
Przeczytaj też: Zakład Produkcji Cukierniczej Brześć promuje polskie słodycze na targach w Dubaju
"Firma wprowadza regularnie w swoim zakładzie - uruchomionym w 2010 roku - kolejne usprawnienia technologiczne. Wdrożony system paletyzacji sprawił, że Brześć całkowicie zautomatyzował końcowe procesy produkcji swoich flagowych wyrobów z ciasta ptysiowego, czyli słomki oraz groszku ptysiowego" - czytamy w komunikacie.
Czytaj również: Brześć. Słomka ptysiowa z cukrem, cynamonem i z nasionami jedzie na prestiżowe targi słodyczy w Kolonii
- Sektor spożywczy od kilku lat podąża za trendem automatyzacji procesów pakowania, co jest zrozumiałe, biorąc pod uwagę rosnącą konkurencję, chęć ciągłego usprawniania i optymalizacji produkcji czy też wysokie wymagania BHP związane z produkcją żywności - mówi Arkadiusz Drążek, dyrektor handlowy w firmie Brześć. - W związku z tym, automatyzacja kolejnych obszarów produkcji słodyczy i przekąsek była dla nas od dłuższego czasu jednym z kluczowych celów, których osiągnięcie umożliwi nam dalszy rozwój oraz zwiększenie efektywności.
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Dramat Roksany: przyleciała do teściowej WYNAJĘTYM helikopterem! Oszczędza na własny?
- Pazura wziął kolejny ślub poza granicami Polski. Nikt się tego po nim nie spodziewał
- Michał Szpak w prześwitującej spódnicy. Te widoki trudno zapomnieć
- Iza Krzan pokazała się tak, jak stworzył ją Bóg. Na ten widok opadną wam szczęki