Ich organizatorem jest Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie.
Program warsztatów:
- 10:00 - 10:30 Sprzedaż bezpośrednia "od pola do stołu" - wprowadzenie do warsztatów
Agnieszka Dobosz-Idzik, KPODR w Minikowie
- 10:30 - 11:15 Wymogi higieniczno-sanitarne przy sprzedaży bezpośredniej i działalności MOL
Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Nakle nad Notecią
- 11:15 - 11:45 Bezpieczeństwo żywności - potencjalne zagrożenia sanitarno-epidemiologiczne
Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Nakle nad Notecią
- 11:45 - 12:00 Przerwa kawowa
- 12:00 - 12:45 Produkcja mięsa i przetworów zwierzęcych na użytek własny, do sprzedaży bezpośredniej
oraz jako działalność MOL
Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Nakle nad Notecią
- 12:45 - 13:15 Cena i konsumenta żywności ekologicznej
dr Ewa Koralewska, Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy
- 13:15 - 13:45 Zasady znakowania eko-żywności
Joanna Hutek, KPODR w Minikowie
- 13:45 -14:00 Podsumowanie
Więcej informacji na stronie http://www.kpodr.pl