Ich organizatorem jest Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie.
Program warsztatów:
- 10:00 - 10:30 Sprzedaż bezpośrednia "od pola do stołu" - wprowadzenie do warsztatów
Agnieszka Dobosz-Idzik, KPODR w Minikowie
- 10:30 - 11:15 Wymogi higieniczno-sanitarne przy sprzedaży bezpośredniej i działalności MOL
Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Nakle nad Notecią
- 11:15 - 11:45 Bezpieczeństwo żywności - potencjalne zagrożenia sanitarno-epidemiologiczne
Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Nakle nad Notecią
- 11:45 - 12:00 Przerwa kawowa
- 12:00 - 12:45 Produkcja mięsa i przetworów zwierzęcych na użytek własny, do sprzedaży bezpośredniej
oraz jako działalność MOL
Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Nakle nad Notecią
- 12:45 - 13:15 Cena i konsumenta żywności ekologicznej
dr Ewa Koralewska, Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy
- 13:15 - 13:45 Zasady znakowania eko-żywności
Joanna Hutek, KPODR w Minikowie
- 13:45 -14:00 Podsumowanie
Więcej informacji na stronie http://www.kpodr.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Niewielu wie, że jest wnukiem Wodeckiego. Leo Stubbs już raz próbował sił w rozrywce
- Lodzia z "Rancza" bardzo się zmieniła. Na nowych zdjęciach trudno ją rozpoznać
- Tak dziś wygląda syn Olejnik. Jerzy Wasowski wyrósł na przystojnego mężczyznę
- Szok, w jakim stroju paradowała 16-letnia Viki Gabor! Ludzie pytają, gdzie są rodzice