5 z 8
Na pierwszym planie Tomasz Welter, szef kuchni, podczas...
fot. Wojciech Alabrudziński

Na pierwszym planie Tomasz Welter, szef kuchni, podczas finału etapu wojewódzkiego "Bitwy Regionów" w Kowalu: - To szynka zrobiona w stary sposób, kultywowany z pokolenia na pokolenie, lecz podana nowocześnie: z buraczkami zżelowanymi na zasadzie panna cotty. Jurorzy to lubią. Szynka ma szansę wygrać finał– mówił "Pomorskiej".

6 z 8
W Kowalu zmierzyło się 16 KGW z województwa...
fot. Wojciech Alabrudziński

W Kowalu zmierzyło się 16 KGW z województwa kujawsko-pomorskiego.

7 z 8
Migawka z ubiegłorocznego finału "Bitwy Regionów", w którym...
fot. Archiwum Polska Press

Migawka z ubiegłorocznego finału "Bitwy Regionów", w którym najwyżej z naszego regionu zaszło KGW Różanka z Kaniewa w powiecie włocławskim. Panie otrzymały III miejsce za udo gęsie sadowników podawane z prażuchą po kaniewsku.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Bydgoskie Klasyki rozpoczęły sezon w Pałacu Lubostroń. Zdjęcia

Bydgoskie Klasyki rozpoczęły sezon w Pałacu Lubostroń. Zdjęcia

Tak było na III Rajdzie Rowerowym "Szlakiem Toruńskich Murali".  Zobaczcie zdjęcia

Tak było na III Rajdzie Rowerowym "Szlakiem Toruńskich Murali". Zobaczcie zdjęcia

Polecamy

Najlepsi z najlepszych. Zobacz, jak rywalizowali strażacy-ratownicy w Bydgoszczy!

Najlepsi z najlepszych. Zobacz, jak rywalizowali strażacy-ratownicy w Bydgoszczy!

Wytańczyć Habanerę to jest sztuka co się zowie.Premiera „Carmen” na otwarcie XXXI BFO

Wytańczyć Habanerę to jest sztuka co się zowie.Premiera „Carmen” na otwarcie XXXI BFO

Nie takiego meczu oczekiwali fani Astorii Bydgoszcz. Tak kibicowaliście koszykarzom!

Nie takiego meczu oczekiwali fani Astorii Bydgoszcz. Tak kibicowaliście koszykarzom!