https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

A do białej kiełbasy... musztarda czekoladowa z malinami! [zobacz przepis]

TVP/x-news
Czekoladowa musztarda to z pewnością niekonwencjonalne połączenie.
Czekoladowa musztarda to z pewnością niekonwencjonalne połączenie. TVP/x-news
Czekoladowa musztarda to z pewnością niekonwencjonalne połączenie. Ten przepis to najlepszy przykład na to, że składniki, które z pozoru do siebie nie pasują, razem wyśmienicie się komponują.

Jak smakuje ma czekoladowa musztarda i z czym ją podawać? Przepis na ten oryginalny dodatek jest niezwykle prosty. Białą gorczycę mieszamy z kakao i zalewany octem winnym i zimną wodą. Całość pozostawiamy na minimum 12 godzin, by gorczyca wchłonęła cały płyn. Do namoczonej gorczycy z kakao dodajemy miód i sól do smaku. Całość miksujemy na jednolitą masę, dodajemy maliny (świeże lub mrożone), jeżeli potrzeba dodajemy jeszcze wodę lub ocet, by uzyskać pożądaną konsystencje kremu.

Zobacz też: Domowa musztarda według przepisu Piotra Kucharskiego [wideo]

Musztardę przekładamy do słoików i przechowujemy w lodówce. Czekoladową musztardę możemy podać z białą kiełbasą zasmażoną z cebulką.

Czytaj e-wydanie »
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska