ogłasza przetarg otwarty
na wybór krajowych producentów, od których ARR dokona zakupu
smalcu na zapasy Agencji Rynku Rolnego Oddział Terenowy w Poznaniu
i którzy będą świadczyć usługę ich przechowywania
1. Przedmiotem przetargu jest wybór krajowych producentów smalcu prowadzących działalność na terenie województwa wielkopolskiego i kujawsko-pomorskiego, od których ARR OT w Poznaniu dokona zakupu 118 ton smalcu wyborowego, pochodzącego z bieżącej produkcji, odpowiadającego wymaganiom normy PN-90/A-85802 "Tłuszcze zwierzęce jadalne topione. Smalec wyborowy", nadający się do długotrwałego przechowywania i którzy będą świadczyć usługę ich przechowywania na rzecz ARR na zasadzie rotacji ciągłej zgodnie z normą PN- 83/A-07005 "Towary żywnościowe. Warunki klimatyczne i okresy przechowywania w chłodniach" wraz późniejszymi zmianami. Oznakowanie smalcu przez oferenta powinno odpowiadać Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16.12. 2002r. w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych (Dz.U. nr 220 poz. 1856) wraz z późniejszymi zmianami.
2. Warunkiem przystąpienia do przetargu jest:
- złożenie oferty w terminie do 29.04.04 r. i formie określonej w warunkach przetargu,
- wpłaty wadium w wysokości 5000 zł (słownie: pięćtysięcyzłotych) w terminie do 27.04.2004 r. płatnego przelewem na konto:
ARR OT Poznań na konto: ING S.A. Bank Śląski Poznań
nr 10501520 - 2273954830
3. Oferta powinna być złożona w zapieczętowanej kopercie z napisem "OFERTA - SPRZEDAŻ SMALCU NA ZAPASY ARR" w terminie do dnia 29.04.2004 r. do godz. 14:00 w siedzibie Agencji Rynku Rolnego Oddział Terenowy w Poznaniu, 61-806 Poznań, ul. Św. Marcin 43.
4. Oferta powinna być sporządzona w formie pisemnej w języku polskim, pod rygorem nieważności. Producent może złożyć tylko jedną ofertę. Oferta powinna być podpisana przez osoby upoważnione do reprezentowania producenta smalcu.
5. Przy ocenie ofert Komisja Przetargowa uwzględni następujące kryteria:
a. cenę sprzedaży smalcu netto w zł/kg,
b. deklarowaną stawkę za usługę przechowywania smalcu na rzecz ARR,
c. deklarowaną ilość sprzedaży smalcu,
d. zaświadczenie powiatowego lekarza weterynarii, że producent smalcu znajduje się pod nadzorem weterynaryjnym i posiada uprawnienia eksportowe do produkcji i eksportu tłuszczów jadalnych w tym smalcu do UE,
e. termin realizacji zamówienia,
f. wiarygodność firmy,
g. posiadanie własnych służb kontroli jakości i laboratorium, w którym mogą być wykonane badania przy przyjęciu smalcu, w trakcie przechowywania oraz przy jego wydaniu z Przedsiębiorstwa,
h. przechowywanie smalcu zgodnie z wymogami normy PN-83/A-07005 wraz z późniejszymi zmianami,
6. Agencja zastrzega sobie prawo częściowego przyjęcia ofert, unieważnienia przetargu lub odstąpienia od niego bez podania przyczyn oraz możliwość swobodnego określania limitów zakupu smalcu przez ARR od poszczególnych oferentów.
7. Z wybranymi oferentami Agencja zawrze umowy na zakup oraz na przechowywanie smalcu w ciągu 14 dni roboczych po zatwierdzeniu lokalizacji przez Dysponenta towarów.
8. Warunki przetargu otwartego... i szczegółowe informacje o przetargu można uzyskać w siedzibie Oddziału Terenowego ARR w Poznaniu ul. Św. Marcin 43 Sekcja Rezerw Państwowych, pok. 102 , tel. (0-prefiks 61) 852 14 33, wew. 485-489.
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera