Szkoła o takim profilu powinna gwarantować solidne warunki nauki zawodu - nie tylko w teorii, ale też w praktyce. Przemystka dysponuje w tym zakresie dwoma pracowniami, które ostatnio wyposażoine zostały w nowy sprzęt.
Na targach w Przemystce młodzież poznała oferty edukacyjne szkół policealnych oraz wyższych
Uczniowie skutecznie pochłaniają kulinarną wiedzę, co skutkuje nagrodami w wielu konkursach.
Cyprian Dobrzycki i Kinga Wawrzyniak, uczniowie klasy IV TŻiUG, wykazali się wysokim poziomem przygotowania gastronomicznego, obyciem z nowoczesnymi technikami kulinarnymi oraz pomysłowością w produkcji i dekoracji potraw zdobywając piersze miejsce w konkursie "Alchemia i amory w kuchni", który odbył się w Zespole Szkół CKP w Grubnie.
Tematem przewodnim tegorocznego konkursu było danie główne wykonane na bazie pstrąga, pietruszki, sera dojrzewający Pielgrzym i topinamburu. Drugim daniem był deser wykonany z użyciem powideł śliwkowych z Doliny Dolnej Wisły i miodu wielokwiatowego. Zespół z Przemystki szkoły pod kierunkiem Wioletty Łodygowskiej przygotował pieczone w maśle roladki z pstrąga w holenderskim sosie z karmelizowanym topinamburem i chipsem serowo-pietruszkowym, a na deser markizę z tiulowym welonem zakochaną w karmelizowanym topinamburem i chipsem serowo-pietruszkowym, a na deser markizę z tiulowym welonem zakochaną w sekretnym kremie.
Flash Info odcinek 2 - Tragiczny wypadek na A1, komisariat obrzucony koktajlami mołotowa!