https://pomorska.pl
reklama

Amory w kuchni - to walentynkowy konkurs kulinarny w Grubnie. Mamy wyniki i zdjęcia

Daniel Dreyer
Pierwsze miejsce w konkursie zajęła drużyna Zespołu Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych w Bydgoszczy w składzie: Agata Zawadka i Kornel Byzdra, której opiekunem był Krzysztof Szczepaniak
Pierwsze miejsce w konkursie zajęła drużyna Zespołu Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych w Bydgoszczy w składzie: Agata Zawadka i Kornel Byzdra, której opiekunem był Krzysztof Szczepaniak Nadesłane ZS CKZ Grubno
Drużyny z pięciu szkół naszego regionu wzięły udział w konkursie "Alchemia i amory w kuchni", który po raz 13. zorganizował Zespół Szkół CKZ w Grubnie w powiecie chełmińskim. Były też pokazy i warsztaty z mistrzami kuchni.

Walentynkowe konkursy regionalne w Zespole Szkół CKZ w Grubnie

Jaka jest najlepsza droga do czyjegoś serca? Oczywiście przez żołądek! Od pokoleń wiedzą o tym wiedzą o tym mistrzowie kuchni, ale wie też młodzież, która uczestniczyła w XIII konkursie kulinarnym dla szkół gastronomicznych "Alchemia i amory w kuchni", który zorganizowano w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Zawodowego w Grubnie, w powiecie chełmińskim.

Do konkursu kulinarnego stanęło pięć zespołów reprezentujących szkoły gastronomiczne z Bydgoszczy, Żnina, Gronowa, Rypina oraz, oczywiście, gospodarzy, czyli ZS CKZ Grubno.

Wyniki konkursu "Alchemia i amory w kuchni 2025"

  • 1. Zespół Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych w Bydgoszczy w składzie: Agata Zawadka i Kornel Byzdra, opiekun Krzysztof Szczepaniak

  • 2. ZS CKU w Gronowie w składzie: Kamil Ziółkowski i Michał Stawski, opiekun Dawid Jaroszewski

  • 3. ZS CKZ w Grubnie: Martyna Myszka i Julia Molska. Opiekun Krystian Głowacki

  • 4. ZS Technicznych w Żninie Weronika Lis i Milena Stypczyńska, opiekun: Joanna Mazana

  • 5. ZS nr 2 Unii Europejskiej w Rypinie: Kinga Meller i Klaudia Rucińska, opiekun Marcin Silkowski

Potrawy oceniało jury w składzie: Monika Gwiazda (uczestniczka VI edycji programu kulinarnego Top Chef, przedstawiciel Nestle Professional- Garden Gourmet), Mariusz Gachewicz (szef kuchni Zamek Gniew, właściciel restauracji Projekt Archimagirus); Grzegorz Gniech (aktualny Mistrz Polski i Mistrz Świata w Carvingu), Daniel Żurkowski (specjalista od deserów i ciast, właściciel Pracowni Lodów Tradycyjnych), Wiktor Hryncewicz (pasjonat kulinarny, członek organizacji EURO-Toques Polska), Agnieszka Ochniak - redaktor naczelna papaja.pl

Pokazy i warsztaty walentynkowe w Grubnie

Konkursowi towarzyszyły otwarte warsztaty kulinarne i pokazy szefów kuchni, podczas których swoją wiedzą dzielili się szefowie kuchni m.in. Michał Stepień z restauracji Fyrtel, Michał Lorbiecki z restauracji "Świecki papiernik", Damian Kaszubowski z Vistula Hotel w Świeciu.

Konkursy szkolne aranżacja stołu walentynkowego,

Zorganizowano tez warsztaty dekorowania kartek, tworzenia naturalnych kosmetyków, baristyczne, bukieciarskie i perfumeryjne.

Wyniki konkursu na aranżację stołów walentynkowych 2025

Ale walentynkowe potrawy to nie wszystko. Przecież muszą pięknie wyglądać podczas romantycznej kolacji, zorganizowano więc także konkurs na aranżację walentynkowych stołów.

Kulinaria

Dalszy ciąg artykułu pod wideo ↓
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

W tym konkursie zwyciężyli:

  • 1. Olivia Kozłowska, Wiktoria Seliwanowa

  • 2. Olga Jóźwiak, Carmen Nehring

  • 3. Anna Isbrandt, Emilia Ocińska

  • wyróżnienie: Martyna Bruska, Weronika Dzbanuszek

Jak było na konkursach i pokazach kulinarnych "Alchemia i amory w kuchni 2025" zobaczcie na zdjęciach w galerii poniżej:

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera

Wybrane dla Ciebie

Kryształy PRL w cenie złota. Tyle kosztują w 2025 roku popularne misy i wazony

Kryształy PRL w cenie złota. Tyle kosztują w 2025 roku popularne misy i wazony

Skrzydłokwiat po tym zakwitnie bujnie i wystrzeli mnóstwem nowych, młodych liści

Skrzydłokwiat po tym zakwitnie bujnie i wystrzeli mnóstwem nowych, młodych liści

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska