Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Bistro Sztufada Szklarska Poręba - Kuchenne Rewolucje [OPINIE, MENU]

STYK, AIP
Kuchenne Rewolucje  - Bistro Sztufada Szklarska Poręba.
Kuchenne Rewolucje - Bistro Sztufada Szklarska Poręba. Karolina Misztal
Przed nami kolejny odcinek Kuchennych Rewolucji. Powstanie Bistro Sztufada Szklarska Poręba. Sprawdź, co można zjeść w tej restauracji.

Magda Gessler odwiedza bankrutujące restauracje, by pomóc właścicielom w dokonaniu transformacji. Analizuje sytuację oraz wskazuje błędy. Próbuje potraw, testuje umiejętności kelnerów i sprawdza higienę pracy. Na dwa dni zamyka lokal i wprowadza zmiany - układa nowe menu, uczy kucharza kulinarnych sztuczek, a nawet zmienia wygląd lokalu. Czwartego wieczoru następuje ponowne otwarcie restauracji, podczas którego sprawdzony zostaje jej nowy wizerunek.

CZYTAJ O KUCHENNYCH REWOLUCJACH >> TUTAJ <<<

Bistro Sztufada Szklarska Poręba - restauracja po Kuchennych Rewolucjach
Tym razem Magdalena Gessler wybrała się do Szklarskiej Poręby. Tam powstała restauracja Bistro Sztufada Szklarska Poręba.

Kiedyś restauracja Kanion serwowała wszystko. Była pizza, kuchnia staropolska i włoska. Dziś dominują głównie dania z wołowiny. Klienci mogą zjeść popisowe danie, czyli wołową sztufadę szpikowana słoniną w sosie grzybowym z sałatką buraczano-paprykową (54 zł). W menu Magdy Gessler znalazły się również: pieróg z farszem wołowym z sosem czosnkowym i pomidorowym (29 zł), tatar wołowy z cebulką, ogórkiem i kurkami (25 zł), krem z grochu z pierożkiem wołowym (15 zł) oraz karpatka z musem malinowym i ajerkoniakiem (14 zł).

Bistro Sztufada Szklarska Poręba - opinie na Facebooku
"Trudno powiedzieć czy to jeszcze restauracja Kanion czy już Bistro Sztufada po kuchennych rewolucjach Pani Magdy G. W każdym razie menu przygotowane przez najsłynniejszą kucharkę w Polsce dwa dni po Jej rewolucjach mnie osobiście zachwyciło !! Pyszny krem z zielonego groszku - możliwe że dla niektórych ciut za pikantny ale dla mnie idealny , przepyszny, chrupki pieróg z wołowina z sosem kurkowym i rozpływająca się w ustach Sztufada wołowa z knedlami w sosie grzybowym z rewelacyjna sałatką buraczano-paprykową w zalewie octowej !! Naprawdę polecam !! W jednym i w drugim daniu grzybów było tyle ze nie można było ich zjeść .....a to ogromny plus bo grzyby zazwyczaj są w menu a pózniej się ich szuka na talerzu !! Nie wiem jak smakowały te same dania "przygotowane" przez Panią M ale po dwóch dniach Kucharz przygotował dania w taki sposób ze chętnie tam jeszcze wrócę . Bardzo miła obsługa i zainteresowana klientem. Jedyny minus który zadecydował ze daje 4 a nie 5 gwiazdek to to że dostając zupę zaraz Kelnerka przyniosła nam następne danie - trudno było się zdecydować co jeść najpierw - czy ciepłą zupę czy danie główne !! Ale mimo tego polecam to miejsce i życzę powodzenia , naprawdę było smaczne !!"

"W minioną sobotę mieliśmy przyjemność czy raczej nieprzyjemność gościć w restauracji Bistro Sztufada. Byliśmy grupą 19 osobową - rodzice z dziećmi . Na miejscu dowiedzieliśmy się, że przeprowadzała Pani tam Kuchenne Rewolucje . Bardzo nas to ucieszyło . Jednak tylko na chwilę. Pani, która przyjmowała zamówienia zupełnie sobie z tym nie radziła. Zamiast przyjmować stolikami i przekazywać do kuchni, biegała z karteczkami po całej sali, następnie zaczęła wstukiwać to na kasę ( minęło już około 40 minut) a kiedy nasze głodne dzieci zaczęły ją pytać o jedzenie ... rzuciła karteczki i poszła."

"Rewelacja! Obsługa bardzo sympatyczna, pokoje dźwiękoszczelne z balkonem i wspaniałym widokiem na centrum, jedzenie pyszne i bardzo duże porcje. Jak dla mnie plus, że kucharz dostosowuje sie do potrzeb klienta, na życzenie. Śniadania- mistrzostwo! Na pewno tam wrócimy; ))"

Savoir-vivre przy stole. Jak i jakich używać sztućców?

Źródło:
TVN

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska