MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Duża różnica temperatur poszczególnych składników...
fot. Piotr Warczak

Biszkopt - takie błędy popełniamy najczęściej piekąc to ciasto. Zobacz - przez to ciasto nie jest puszyste i opada

Duża różnica temperatur poszczególnych składników
Najlepiej, jeżeli wszystkie składniki potrzebne do upieczenia biszkoptu dodawane są w temperaturze zbliżonej do pokojowej. Mieszanie składników o dużej różnicy temperatur daje nam niemal gwarancję na to, że biszkopt się nie uda. Jajka należy wyjąć z lodówki na przynajmniej dwie godziny przed pieczeniem.

Zobacz również

Tak bawiliście się na Rajdzie Dżentelmenów 2024. Poszukajcie się na zdjęciach

Tak bawiliście się na Rajdzie Dżentelmenów 2024. Poszukajcie się na zdjęciach

Uroczystość pierwszej komunii świętej w parafii św. Wojciecha.. Mamy zdjęcia

Uroczystość pierwszej komunii świętej w parafii św. Wojciecha.. Mamy zdjęcia

Polecamy

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Unia Drobex Solec Kujawski źle weszła w mecz. Potem było trochę lepiej

Unia Drobex Solec Kujawski źle weszła w mecz. Potem było trochę lepiej

Ostatnie wyniki Lotto z 18.05.2024 [Lotto, Lotto Plus]

Ostatnie wyniki Lotto z 18.05.2024 [Lotto, Lotto Plus]